(video) Opt amenzi și 23 de instituții suspendate în doar 7 zile, în urma controalelor inopinate efectuate de autorități

După relaxarea restricțiilor anti-Covid-19 și n urma nerespectării regulilor antiepidemice stabilite de autorități din partea oamenilor și a mai multor instituții, oamenii legii au efectuat controale inopinate, în urma cărora a fost interzisă activitatea la 23 de instituții, iar 8 au fost amendate.

Foto: UNIMEDIA

„Am făcut controale inopinate la diverse instituții, frizerii, farmacii. Până acum au fost aplicate 8 amenzi, iar 23 de obiective au fost suspendate. Lumea trebuie să înțeleagă că acomodarea a însemnat deprinderea de a trăi cu infecția Covid-19, evitarea aglomerării, crearea condițiilor de muncă anti-Covid-19 la locul de muncă, spălarea pe mâini cu săpun de mai multe ori pe zi, etc. Ținând cont că relaxarea s-a făcut la propriu și la figurat, trebuie măsuri de contrângere și reparare a ceea ce nu s-a înțeles. Aceste controale vor continua, vor fi suspendate și alte entități”, a declarat Furtună.

Potrivit șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, nu oamenii nu au înțeles ce înseamnă relaxarea restricțiilor antiepidemice.

„De ce se extinde Covid-19 în Moldova? Parcurile, nu s-a înțeles că că nu se fac aglomerări. Eu am înțeles că populația are nevoie de produse ieftine, s-au deschis piețele, dar purtarea măștilor, a mănușilor e obligatorie, păstrarea distanței sociale. Mall-urile și-au repornit acitivitatea cu condiția că se respectă măsurile expuse de autorități, că vor respecta controlul fluxurilor de oameni.

Transport public. Am rugat și rugăm ca oameni care nu au treabă în oraș, să nu meargă. Aglomerația în transportul public crește riscul de infectare cu coronavirus și desigur bisericile.

Deja avem peste 10 persoane clerici infectați, unul a decedat. Evitați maximum participarea la slujbe și ritualuri bisericești”, a conchis șeful ANSP.

Controale / Sursa:captură video/privesc.eu


Pub