„Am lucrat singur, timp de două luni, cu 55 de pacienți”. Șeful secției Covid-19 al Spitalului din Cahul a demisionat și acuză administrația de gestionare defectuoasă a crizei. Reacția MSMPS

Șeful secţiei de Covid-19 de la Spitalul Raional Cahul, Anatolie Malcov, și-a depus cererea de demisie din funcție menționând că situația în instituția medicală unde a activat este unde dezastruoasă. MSMPS s-a autosesizat și urmează a fi îndreptată către raion o comisie care să prezinte această situație în mod obiectiv.

Foto: captură video/ ziuadeazi.md/ facebook

Ex-șeful secţiei de Covid-19 a precizat în cadrul unei emisiuni că a fost nevoit să muncească de unul singur, timp de două luni, cu 55 de pacienți.

„La ziua de astăzi spitalul este într-o stare dezastruoasă. Astăzi mi-am depus cererea de demisie din propria inițiativă. Muncesc în această secție din data de 8 martie. Cea mai mare problemă constă în faptul că eu am lucrat singur, timp de două luni, cu 55 de oameni. Zilnic supravegheam pacienții, le ofeream recomandări privind tratamentul”, a declarat Anatolie Malcov în cadrul interviului innDirect, la ziuadeazi.md.

„Sper că ne vor auzi colegii de la Minister. Astăzi avem nevoie de medici care să fie gata să lucreze cu persoane bolnave de Covid-19, care sunt gata să fie pe ture, în special pe timp de noapte”, mai spune medicul.

În replică, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a specificat că instituția s-a autosesizat.

„ Noi le considerăm declarații individuale. Ne-am autosesizat. O comisie se va deplasa la Cahul pentru a veni cu opinii imparțiale, am solicitat informații de la managerul spitalului, dar și de la fondator, pentru a vedea care sunt problemele interne”, a declarat reprezentanta MSMPS în cadrul conferinței de presă din această dimineață.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a menționat că ulterior se va reveni cu noi informații pe marginea acestui subiect.


Pub