Dodon: Plahotniuc are nevoie de 30 de deputați în Parlament, ca să mă bată cap în cap cu Maia Sandu, cum a făcut cu Voronin și Filat

Vlad Plahotniuc mai are nevoie să cumpere câțiva deputați, pentru a destabiliza situația în Parlament și pentru a pune condiții socialiștilor și celor din PAS. Cel puțin așa susține Igor Dodon, care a declarat, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”, că fostul lider al PD ar dori repetarea situației dintre Vladimir Voronin și Vlad Filat, când „i-a pus cap în cap și i-a terminat pe amândoi”.

„În Parlament instrumentele, jucăriile lui Plahotniuc încearcă să destabilizeze situția. Nu are nimic comun cu supărările pe Filip, pe Dodon, lui Plahotniuc îi trebuie să mai cumpere 2-3-4 deputați. Avem deja 22-23 de oameni ai lui Plahotniuc, care vor să destabilizeze situația. Ei vor să ajungă la 30 și apoi să vină când la Maia cu condiții, când la mine cu condiții, și să ne pună cap în cap, așa cum i-a pus pe Voronin și pe Filat, și i-a terminat pe amândoi”, a spus Igor Dodon.

Dodon admite că ar mai putea pleca deputați din majoritatea parlamentară, însă exclude că aceștia ar fi din PSRM: „Sunt ferm convins că de la socialiști nu o să se ducă. Am avut o discuție cu fracțiunea PSRM, toți 37 de deputați au fost, echipa este consolidată, pentru că nu există nicio variantă în actualul Parlament ca cineva să facă ceva fără socialiști, fără președinte și fără speaker. Cred că colegii mei din PSRM înțeleg asta. La PD e treaba lor internă, dar sper foarte mult că se vor menține”.

Igor Dodon dă asigurări că socialiștii nu se vor așeza la masa de negocieri cu „bandiții”: „S-a terminat, am început anul trecut lupta cu voi, gata, niciun fel de discuții, indiferent ce șantajuri o să scoateți. Merg până la capăt, indiferent ce mă va costa acest lucru”.

Totodată, dacă PAS și Platforma DA vor accepta să facă o coaliție cu cei din grupul Pro Moldova și Partidul Șor, „se vor duce la fund toți odată”, susține Dodon: „Andrei Năstase vrea să fie nacialnic urgent, speră că așa va crește partidul. Vă puneți două ghire de picioare, unul e Șor și unul e Candu, și o să vă tragă la fundul mării. Fiți atenți”.

Șeful statului le propune celor de la PD, PAS și Platforma da să se întâlnească, însă fără grupurile Șor și Candu, pentru a discuta situția creată, inclusiv posibilitatea desfășurării unor alegeri parlamentare anticipate, concomitent cu cele prezidențiale.


Pub