Partidul „Șor” realizează promisiunea de a ilumina toată țara: lucrările continuă acum în s. Doltu, raionul Fălești

După localitatea Ișcălău, raionul Fălești, lumina se va aprinde, în curând, și pe străzile satului Doltu din componența comunei. Lucrările pentru implementarea proiectului de iluminat stradal continuă în această localitate.

Foto: partidulsor.md

La Doltu este instalată o rețea de electrică de peste 14 kilometri și 481 de corpuri de iluminat de tip LED. Cinci postul de transformare sunt în proces de modernizare, iar un sistem inteligent va asigura aprinderea și deconectarea luminii la anumite ore. Lucrările vor fi finisate în șase săptămâni.

În total, în cele trei sate ale comunei – Ișcălău, Burghelea și Doltu – vor fi montate peste 30 de kilometri de rețea electrică, circa 1000 de LED-uri și modernizate zece transformatoare.

Doltu / Sursa:partidulsor.md

Cu ocazia continuării lucrărilor proiectului de iluminat stradal de la Doltu, deputatul Ilan Șor, inițiatorul proiectului, a menționat că implementarea sistemului de iluminare stradală marchează începutul transformărilor în localitate.

„Această comună este una dintre primele unde noi am început transformări mari. Acționăm aici după modelul Orheiului, unde au fost soluționate problemele una după alta”, a dat asigurări Șor, accentuând că, pas cu pas, echipa Partidului „Șor” renaște satele Moldovei.

Primarul comunei, Galina Munteanu, aleasă din partea Partidului „Șor”, spune că realizarea proiectului privind iluminatul public nu ar fi fost posibil fără sprijinul echipei lui Ilan Șor.

„Pentru mulți, Partidul „Șor” se asociază cu noțiunile „transformări” și „schimbări”. Asta pentru că acestui partid i se datorează realizarea în țară a mai multor proiecte sociale și de infrastructură”, a spus Galina Munteanu.

Prezent la evenimentul de începere a lucrărilor, vicepreședintele Partidului „Șor”, Vitalie Balinschi, a spus că Doltu este parte a proiectului ambițios al formațiunii, care prevede iluminarea a circa o sută de localități în 2020.

„Anul 2020 l-am dedicat luminii, iar anul viitor va fi cel al dezvoltării infrastructurii rutiere. Avem capacitatea și voința de a schimba lucrurile în țară. Am demonstrat asta acolo unde reprezentanții Partidului „Șor” sunt la guvernare”, a menționat Balinschi.

Amintim că la ora actuală sunt în plină desfășurare proiectele de iluminat public în mai multe localități din țară și din raionul Orhei. În total, Partidul „Șor” s-a angajat în campania electorală că în 2020 va ilumina toate cele 74 de sate și comune din raionul Orhei. De la începutul anului, cu susținerea Partidului „Șor”, au fost implementate proiecte de iluminare stradală în mai multe localități din diferite raioane din țară. Un proiect ambițios de iluminat public este implementat și în orașul Taraclia, unde primar este un reprezentant al Partidului „Șor”.


Pub