(stop cadru) Igor Dodon se vrea ca Lukașenko: „Aș fi dat cu pumnul în masă și ar fi fost Kuzkina mati cu ei”

Igor Dodon visează ca Republica Moldova să devină stat prezidențial, iar el să poată „bate cu pumnul în masă și să îi pună la punct pe toți”. Președintele țării a declarat, în cadrul emisiunii sale de vineri, că dacă ar fi avut prerogative, demult i-ar fi tras la răspundere și pe judecătorii care ar sluji lui Plahotniuc și pe deputații care trec dintr-un partid în altul.

Șeful statului a fost întrebat, de un cetățean, de ce nu sunt arestați judecătorii corupți. „Dacă ar fi fost stat prezidențial... Ce înseamnă stat prezidențial? Ai dat cu pumnul în masă și l-ai pus la punct și pe procuror, și pe judecător, și pe deputat, și pe prim-ministru. Dar la noi nu e stat prezidențial. Eu dacă aș fi avut posibilitatea, demult era Kuzkina mati cu ei”, a răspuns Dodon.

„Eu dacă aș fi avut posibilitatea, demult era Kuzkina mati cu ei, dar pentru asta trebuie să facem stat prezidențial”,

„SUA sunt stat prezidențial, Belarus este stat prezidențial, acolo a spus președintele, s-a terminat discuția. La noi cu regret nu este stat prezidențial. Au scos funcțiile președintelui, pe care le-a avut încă în anii 1990, se temeau. Plahotniuc mi-a scos funcții, o parte le-am întors”, a punctat Dodon.

Șeful statului a reiterat că pledează pentru stat prezidențial: „Ai ales președintele, i-ai dat încredere din partea poporului, lasă-l să lucreze. Nu a făcut față - afară. Așa ar trebui să fie, nu să fie blocat de Parlament sau de nu știu cine. Aceasta ar fi soluția pentru această perioadă pentru RM. După ce facem regulă, facem parlamentarism ca în Europa. Dar altfel cu acești bandiți nu poți, până nu îi dai cu bâta în cap el nu înțelege”.


Pub