Un moldovean a murit într-un teribil accident în SUA, după ce camionul pe care îl conducea a intrat în coliziune cu o cisternă

Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova a murit acum trei zile într-un tragic accident produs în orașul Stratford, Texas, Statele Unite. Potrivit poliției americane, în accident au fost implicate trei camioane, care au luat foc. Doi dintre șoferi, printre care și cetățeanul moldovean, au decedat pe loc.

Foto: Alex_Schmidt, Getty Images/iStockphoto

Rapoartele DPS arată că trei semiremorci s-au ciocnit la doar 11 mile nord-est de Stratford și au luat foc. Cauza accidentului este considerată o puternică furtună de praf, care cuprinsese zona în acel moment și a cauzat o vizibilitate extrem de redusă pe traseu.

„Două persoane implicate în coliziune au fost rănite fatal. În acest moment, accidentul este anchetat de Departamentul de Poliție din Stanford”, scrie presa locală.

Victimele au fost ulterior identificate ca Viorel Lungu, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Report Heights Illinois și Stephen Lott Jr., în vârstă de 40 de ani, din Nebraska.

Prietenii tânărului moldovean au inițiat o campanie de colectare de fonduri, pentru ca trupul neînsuflețit al acestuia să poată fi repatriat în Republica Moldova.

Victima a lăsat în urmă o soție însărcinată.

„Cu părere de rău, la data de 9 iunie 2020, în urma unui cumplit accident rutier, s-a stins din viață prietenul nostru Viorel Lungu. Accidentul a avut loc în statul Texas, în apropierea orașului Stratford, unde din cauza unei furtuni de nisip și vizibilitate redusă, camionul lui Viorel a intrat în coliziune cu o cisternă. Ca urmare, ambii șoferi au decedat, camioanele arzând complet!

Pentru toți cei care îl cunosc pe Viorel, știu că era un băiat pozitiv și plin de viață, care acum lasă în urma lui o soție însărcinată, familie și prieteni cu o adâncă durere în suflet...Banii colectați sunt pentru cheltuieli ce țin de serviciile funerare, repatrierea lui în țara de baștină și, cel mai important, pentru soția lui însărcinată care a rămas fără sprijin și fără alte surse de venit. Am organizat această campanie cu acordul soției lui Viorel, cărora le sunt prieten de familie”, scrie autorul campaniei de crowdfunding.

Moldoveanul Viorel Lungu a murit într-un accident în Statele Unite / Sursa:Vadim Stînca/Gofundme

Pentru cei care doresc să contribuie financiar, pot accesa acest link.


Pub