12:06:57 19.04.2024
Stiri

Dodon vrea la PUȘCĂRIE trei-patru judecători și le arată din deget AMBASADORILOR UE și SUA. „Se tem procurorii și judecătorii, îmi cer pază. Le spun că ori iau 500 000 ca să-l apere pe Plahotniuc, ori noi o să-ți rupem gâtul”

Actualitate 12.06.2020 11:39 Vizualizări4025 Autor: Ziarul National
Dodon vrea la PUȘCĂRIE trei-patru judecători și le arată din deget AMBASADORILOR UE și SUA. „Se tem procurorii și judecătorii, îmi cer pază. Le spun că ori iau 500 000 ca să-l apere pe Plahotniuc, ori noi o să-ți rupem gâtul”


Președintele Igor Dodon este convins că Vlad Plahotniuc i-ar telefona personal pe unii judecători și procurori și le-ar spune că dânsul va reveni în curând în R. Moldova, așa că nu ar trebui să se pripească cu deciziile în privința dosarelor care îl vizează. Șeful statului se întreabă, în context, de ce ambasadorii UE și SUA „tac” în această privință.

„Lui Plahotniuc îi trebuie să mai cumpere 3-4 deputați. Un million și ceva a ajuns să coste un deputat… Deci, Plahotniuc vrea să destabilizeze situația, să scoată încă 3-4 deputați și să spună că este o altă majoritate, cu toate că nimeni nu o să facă o alianță cu Andrian Candu și Șor. Sunt sigur că Maia Sandu și Năstase au suficientă minte să nu se lege cu bandiții. Scopul lui e să nu existe majoritate parlamentară și, astfel, să facă presiuni asupra judecătorilor și procurorilor. Chipurile, nu este majoritate, unde vă grăbiți cu darea în căutare prin Interpol, de ce să puneți sechestru pe activele din afara țării? Asta le spune procurorilor și judecătorilor. Nu vă grăbiți, pentru că mâine-poimâne Plahotniuc se întoarce… vă trebuie vouă să vă puneți împotriva lui? Acesta e scopul. Unii deputați mai slabi de fire au luat bani, dar banii nu o să vă ajute. Este clar că dă un mesaj la procurori și judecători”, a declarat Dodon astăzi, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Astfel, șeful statului spune că cea mai bună soluție este de a băgă la pușcărie „judecătorii lui Plahotniuc”.

„Ajungi la Curtea de Apel Chișinău să pui sechestru pe activele lui din afara țării, dar ei (judecătorii - n.r.) zic că nu se poate. Umblă un avocat al lui Plahotniuc și pune presiuni. Eu le-am scris unor parteneri care sunt cu valorile democratice și vorbesc de uzurparea justiției. Dar voi știți că la Curtea de Apel Chișinău cazul lui Plahotniuc a infectat cu COVID – 19 nu știu câți procurori și judecători? Dar voi știți că de 3-4 ori are loc examinarea dosarului la Curtea de Apel Chișinău în urma presiunilor din partea lui Plahotniuc? De ce aici nu faceți gălăgie, domnilor ambasadori ai UE, SUA?”, a întrebat Dodon.

Dodon a mai afirmat că unii procurori și judecători au cerut pază din partea statului, deoarece s-ar teme pentru viața lor.

„Se tem procurorii și judecătorii, îmi cer pază. Le spun că ori iau 500 000 ca să-l apere pe Plahotniuc, ori noi o să-ți rupem gâtul. Iată ce se întâmplă în justiția din R. Moldova. Clar că le este greu procurorilor și judecătorilor onești. Nu vă temeți, nu o să vă facă nimeni nimic. Dar ca să faceți regulă trebuie să-I identificați pe cei 3-4 judecători, voi îi cunoșteți. Ei sunt ca țariocii. Plahotniuc personal îi sună și le spune: vedeți voi acolo, că eu m-am înțeles cu Maia, cu Ambasadorul SUA, tot o să fie ciotko. Asta le spune el și unii cred. Nici Maia nu știe și nici Ambasadorul. Le mai spune că noi vom mai face un filmuleț, că Dodon o să cedeze. Nu mă duc eu nicăieri”, a adăugat Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md