09:50:13 25.04.2024
Stiri

Negocieri AVANSATE privind ÎNVESTIREA unui NOU guvern. Pentru PD ar fi fost rezervate două portofolii: „Am înțeles că împărțiți guvernul, cine sunt miniștrii... O doamnă va fi ministrul Agriculturii...”

Actualitate 12.06.2020 12:20 Vizualizări3620 Autor: Ziarul National
Negocieri AVANSATE privind ÎNVESTIREA unui NOU guvern. Pentru PD ar fi fost rezervate două portofolii: „Am înțeles că împărțiți guvernul, cine sunt miniștrii... O doamnă va fi ministrul Agriculturii...”


Demiterea Guvernului Chicu ar fi o simplă formalitate, iar opoziția parlamentară ar fi început deja negocierile privind învestirea unui nou executiv și deja s-ar discuta despre partajarea ministerelor. Și Partidul Democrat (PD) ar fi fost invitat la discuții, afirmă președintele Igor Dodon, care a ținut să precizeze că știe toate detaliile de la negocieri.

„Văd că ei tot spun că președintele este obligat să desemneze premierul, dacă există o majoritate de cel puțin 51 de deputați. Dar acest lucru se întâmplă în cazul în care șeful statului este votat de către Parlament. Actualul președinte este ales de către popor. Dar eu nu exclud că, prin intermediul Curții Constituționale, veți încerca să luați o decizie. Dar ce o să faceți mai departe? O să semnați cu Șor și Candu învestirea Guvernului? Vreau să văd asta. O să mă suspendați și o să-i dați dreptul Zinaidei Greceanîi să semneze? Este o cale spre nicăieri. Eu de multe ori am spus asta, dar voi tot dați cu capul prin pereți”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul unui live pe Facebook.

Potrivit șefului statului, opoziția ar fi început deja negocierile privind formarea unui nou executiv. „Am înțeles că faceți astăzi ședință, împărțiți guvernul, cine sunt miniștrii... Voi chiar sunteți căzuți din pod. Care miniștri, care guvern, uăi? Unde vă porniți? Vouă vă pare că mâine va fi o doamnă ministrul Agriculturii, eu doar știu... Domnul cutare să fie ministrul... Lui Pavel Filip îi spun că-i vor lăsa Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Reintegrarea, deoarece îi ajunge. Restul luăm noi.

Voi vă jucați. Sunteți gata, în schimbul a două ministere, să vă jucați pentru o lună și jumătate cu Candu, Șor și Plahotniuc, cei cu care ați luptat până acum? Voi nu înțelegeți că peste 3-4 săptămâni va fi moțiune de cenzură și o să zboare guvernul acesta? În ce vă băgați voi? Într-un joc cu Plahotniuc? O să se termine urât chestia asta pentru voi. Pentru noi nu, deoarece avem o echipă consolidată, eu nu o să plec din funcție, președintele Parlamentului nu o să-l puteți scoate din funcție, fracțiunea PSRM nu o s-o rupeți. Avem 21 de președinți de raioane”, a conchis Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md