10:19:26 23.04.2024
Stiri

Maia Sandu: „Soluțiile politice sunt clare – să dăm jos guvernul și să punem altul în loc”

Actualitate 12.06.2020 12:57 Vizualizări2274 Autor: Ziarul National
Maia Sandu: „Soluțiile politice sunt clare – să dăm jos guvernul și să punem altul în loc”


Numărul-record de cazuri noi de COVID-19 anunțat ieri a șocat întreaga societate, iar R. Moldova a ajuns pe primul loc în Europa și în top 10 la nivel mondial într-un clasament trist al celor mai multe cazuri noi raportate la numărul de locuitori, susține lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Fostul premier acuză că „Dodon și guvernul lui au lăsat oamenii de izbeliște” și „este clar” că trei luni de restricții, trei luni de sacrificii economice și sociale enorme au fost în zadar, pentru că lucrurile au fost prost gestionate.

„Astăzi trebuie să venim cu acțiuni imediate ca să oprim acest virus care ne omoară oamenii și medicii. (...) Guvernul este total depășit de situație și a pierdut contactul cu realitatea. Sunt multe de spus despre inacțiunile autorităților care au cauzat dezastru și haos: testarea insuficientă, eșecul monitorizării contacților, introducerea tardivă a restricțiilor, neasigurarea la timp a spitalelor cu protocoale și materiale de protecție, comunicarea dezastruoasă, transmiterea unor mesaje contradictorii, încălcarea normelor de către președinte fără sancțiuni, exemplul prost de comportament al primelor persoane din stat.

Președintele, prim-ministrul sau măcar ministrul Sănătății trebuiau să-și dea demult demisia! Când nu te descurci, pleci! Când numărul de decese și îmbolnăviri crește din cauza acțiunilor tale, te oprești! Este o tragedie pentru întreaga țară că acțiunile guvernării se fac din dorința lui Dodon de a câștiga niște alegeri și nu pentru viața și sănătatea oamenilor”, afirmă Maia Sandu.

Lidera PAS a subliniat că „soluțiile politice sunt clare – să dăm jos guvernul și să punem altul în loc”.

Până atunci, însă, Maia Sandu a îndemnat partidele parlamentare să convoace imediat la Parlament cei mai buni epidemiologi, medici și specialiști din R. Moldova, care, împreună cu actuala conducere a Ministerului Sănătății, să vină cu măsuri urgente cu efect imediat.

„Deja am luat legătura cu câțiva specialiști și sunt gata să muncim împreună pentru depășirea crizei lăsând la o parte animozitățile politice. Trebuie să salvăm viețile oamenilor și sistemul nostru de sănătate! Nu vreau să-mi imaginez prin ce coșmar trec angajații din spitale, când aud cifrele de infectări noi, când se sufocă în costume de protecție, când văd oameni răpuși de virus, unii dintre ei chiar propriii colegi. Nu cred că-i mai alină acel prânz cald, donație sau salariu mărit, ei vor, pur și simplu, ca acest coșmar să se termine! Demisii, cu siguranță, vor urma. Și pedepse pentru tragedia la care ne-au adus inacțiunile guvernului. Însă asta nu va salva vieți acum. Azi vreau să îndemn toată lumea, inclusiv politicienii, la responsabilitate individuală! Haideți să respectăm distanța socială, să purtăm măști, să evităm locurile aglomerate și să ne informăm doar din surse credibile”, este mesajul Maiei Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md