06:18:02 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Dodon nu se mai ascunde și RECUNOAȘTE că vrea să conducă R. Moldova cu „BÂTA în cap”: „De dat cu pumnul în masă și de pus la punct pe procurori, pe JUDECĂTORI, pe deputați, pe PRIM-MINISTRU”

Actualitate 12.06.2020 15:19 Vizualizări5740 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon nu se mai ascunde și RECUNOAȘTE că vrea să conducă R. Moldova cu „BÂTA în cap”: „De dat cu pumnul în masă și de pus la punct pe procurori, pe JUDECĂTORI, pe deputați, pe PRIM-MINISTRU”


Președintele Igor Dodon ar vrea ca R. Moldova să fie stat prezidențial, iar șeful statului să-i poată pune la punct pe judecători, procurori sau pe deputați. Oficialul a oferit drept exemplu Belarusul, unde toți stau drepți în fața lui Alexandr Lukașenko.

„Ce-i asta stat prezidențial? De dat cu pumnul în masă, iată așa (a încordat pumnul și a lovit în masă n.r.), pentru că acesta e stat prezidențial. Și de pus la punct pe procurori, judecători, deputați, prim-ministru. La noi nu e stat prezidențial. Eu, să fi avut posibilitatea, demult era kiskina-mati cu dânșii. Dar pentru asta trebuie să facem stat prezidențial”, a spus Dodon astăzi în live-ul său de pe Facebook.

Acesta s-a plâns că Plahotniuc i-a tăiat din atribuții.

„Au scos funcţiile preşedintelui pe care le avea încă din anii '90. O parte le-am întors. Eu, în genere, pledez pentru un stat prezidenţial. Eu cred că R. Moldova trebuie să fie un stat prezidenţial”, a declarat Igor Dodon.

În opinia lui Dodon, dacă președintele este ales de popor, atunci trebuie să aibă mai multe prerogative, ca să nu fie blocat de Parlament.

„Ai ales președintele, atunci lasa-l să lucreze. Nu a făcut față, afară. Asta ar trebui să fie, dar nu blocat de Parlament. Asta ar fi soluția. Cu bandiţii altfel nu poți. Până nu-i dai în cap cu bâta, el nu înțelege”, a argumentat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md