20:38:55 19.04.2024
Stiri

Vinurile din R. Moldova au câștigat 64 de medalii la un concurs din România

Actualitate 12.06.2020 16:38 Vizualizări1728 Autor: Ziarul National
Vinurile din R. Moldova au câștigat 64 de medalii la un concurs din România


Vinurile din R. Moldova au fost apreciate cu 54 de Medalii de Aur și 10 Medalii de Argint la unul din cele mai importante Concursuri Internaționale de Vinuri din Europa de Est, ICWB Vinarium, care s-a desfășurat în România sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului și a Federației Internaționale a Marilor Concursuri de Vinuri.

Participarea Republicii Moldova la acest concurs a fost posibilă cu sprijinul Oficiului Național al Viei și Vinului. Țara noastră a participat la competiție cu 166 de probe înscrise, din totalul de 850 provenite din 12 țări ale lumii.

Potrivit directorului Oficiul Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, în perioada post-pandemie este extrem de important ca vinificatorii să se adapteze noilor realități.

„De aceea, concursurile și degustările desfășurate online sunt o soluție potrivită pentru aprecierea muncii depuse de vinificatorii de peste Prut reuniți sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Primele distincții obținute la un concurs de referință pentru această regiune ne onorează mult și sunt o încurajare pentru sectorul vinicol, care a fost grav afectat de efectele pandemiei”, a spus Arpentin, citat de „Moldpres”.

Ediția din acest an a ICWB Vinarium s-a diferențiat prin modalitatea prin care a avut loc jurizarea celor peste 850 de probe înscrise în competiție. Astfel, mostrele codificate de câte 100 de ml au fost trimise prin curier tuturor celor 36 de jurați din 12 țări ale lumii, printre care se numără România, Croația, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Moldova, Olanda, Elveția și Marea Britanie.

Datele statistice arată că peste 85% din vinurile produse în republica noastră sunt comercializate pe piețele externe, iar România deține locul întâi în rândul țărilor importatoare de vinuri din Rep.Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md