Raportul de expertiză cu privire la calitatea reparațiilor pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt: „Lucrările au fost efectuate prost”

bulevardul stefan

Primarul general al municipiului Chișinău a prezentat astăzi, 12 iunie, raportul de expertiză cu privire la calitatea reparațiilor făcute pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Ceban susține că va prezenta raportul săptămâna viitoare la Procuratura Generală, iar cei vinovați vor răspunde pentru lucrările rău efectuate.

„În linii mari: compania care a fost selectată să facă lucrările de reparație le-a început cu întârziere. Atunci, în CMC problema a fost abordată de foarte multe ori. Nu s-a ținut cont de recomandările pe care le-am făcut pe partea de trotuar. Expertiza ne confirmă că însăși lucrările au fost efectuate prost”, a scris Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pe întreaga porțiune a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt la etapa desfășurării expertizei, noiembrie-martie, s-a atestat formarea făgașelor pe 1 752 de metri liniari. În plus, experții spun că situația se va agrava din cauza temperaturilor.

La fel, sunt crăpături pe 4 800 de metri liniari. S-a denivelat stratul de asfalt pe la stații, în unele locuri până la 70 de centimetri.

Primarul a venit și cu explicații de ce s-a întâmplat asta:

# deoarece nu s-a respectat rețeta de amestec a materialelor;
# conținutul de piatră nu fost ales corect și a fost amplasat neomogen;
# stratul de bitum nu a fost respectat;
# pietrișul care a fost utilizat este insuficient, iar în locul lui s-a folosit mai mult bitum, care este mai ușor de utilizat. Este o metodă mai rapidă de turnare a asfaltului, în condițiile în care compania era presată de timp.

Expertiza fost făcută de F.Ș.P. „Universinj” S.R.L., care la faza a doua a expertizei a contractat Institutul Științific și Cercetări în Drumuri din Republica Belarus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente