Elevii restanțieri vor păstra o distanță socială de patru metri în timpul susținerii examenelor de bacalaureat

bac2019-92-920×614 (1)

Restanțierii din anii precedenți, care vor susține examenele de bacalaureat din acest an, vor fi plasați la patru metri distanță unul față de celălalt. Despre această măsură a anunțat Lilia Ivanov, șefa direcției Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, care a menționat că sălile care sunt acum în centrele de bacalaureat permit această distanțare și numărul elevilor restanțieri este mult mai mic.

„Presupun că restanțierii nu au toate patru sau cinci probe de examen, elevul se va prezenta doar o zi sau două în centrul de bacalaureat. Vom avea posibilitatea să-i așezăm pe candidați în așa fel ca să păstrăm nu doar un metru distanța socială dintre ei, dar chiar patru metri. Asta înseamnă că în spate, în față, stânga și dreapta vor fi câte doi metri distanță. Sălile pe care le avem acum în centrele de bacalaureat ne permit acest lucru. Noi vom asigura centrele de bacalaureat cu măști, mănuși, dezinfectante, termometre și marcaje speciale. Îndemnul nostru pentru candidații care vor veni este să respecte întocmai toate cerințele”, a menționat Lilia Ivanov, în cadrul dezbaterii publice online organizată de Radio Moldova Tineret pe tema „Anularea examenelor de bacalaureat – 2020 în Republica Moldova – provocări și perspective”.

De asemenea, directorul Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, Grigore Vasilache, a specificat că restanțieri care au de susținut toate examenele sunt foarte puțini, astfel, respectarea distanței sociale între ei va fi posibilă.

„Este un restanțier la matematică, altul la engleză, română, istorie, și acest copil se va duce o singură dată la examen. Rar dintre ei care ar trebui să se ducă la toate examenele”, menționează Grigore Vasilache.

Reamintim că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au aprobat orarul pentru susținerea examenelor de absolvire a gimnaziului și a examenului de bacalaureat de către candidații restanțierii din anii precedenți.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente