Guvernul a aprobat o hotărâre prin care bugetarii vor activa în regim special, începând cu 15 iunie

20191119-_m3_8238-840×420-4-1920×1020-c-default

Guvernul a aprobat o hotărâre care implică organizarea specială a muncii a angajaților din sectorul bugetar. Aceste măsuri au fost luate în contextul agravării situației epidemiologice din țară din ultimele 10 zile.

Începând cu 15 iunie, conducătorii unităților bugetare din subordinea guvernului vor organiza munca salariaților în cicluri cu durata de două săptămâni consecutive, ținând cont de următoarele particularități:
#1. atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității unității, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la locul de muncă;
#2. excluderea prezenței și/sau interacțiunii salariatului în două cicluri periodice consecutive;
#3. organizarea muncii la distanță pentru personalul a cărui activitate nu necesită prezența obligatorie la muncă;
#4. dispunerea timpului de staționare pentru salariații care nu sunt în concedii anuale, neplătite, nu sunt prezenți la locul de muncă și care nu pot asigura munca la distanță.

Aceste norme nu sunt obligatorii pentru instituțiile medico-sanitare, serviciile de salvare, de urgență, de asistență socială, organele apărării naționale, ale ordinii publice, ale securității naționale, ale administrării veniturilor vamale, sistemul de administrație al penitenciarelor. Organizarea activităților în aceste instituții rămâne la discreția conducerii.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente