Coronavirus // 366 de cazuri noi de infectare. Alți 21 de lucrători medicali testați pozitiv

Irina Odobescu
12/06/2020
WHO Moldova

366 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate vineri după analiza a 1.646 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 11.093. Totodată, au fost testați pozitiv încă 21 de lucrători medicali. Autoritățile anunță că perioada medie de incubație a virusului este de cinci-șase zile. 

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 124 de cazuri. La Bălți au fost confirmate 37 de cazuri, la Comrat – 36 de cazuri, Orhei – 18 cazuri, Cahul – 14 cazuri, Râșcani și Strășeni – câte 12 cazuri, Edineț și Taraclia – câte 11 cazuri, Ceadâr-Lunga și Florești – câte 10 cazuri, regiunea din stânga Nistrului – opt cazuri, Ialoveni și Sângerei - câte șapte cazuri, Rezina - șase cazuri, Anenii Noi, Cimișlia și Glodeni – câte cinci cazuri, Briceni și Fălești – câte patru cazuri, Dubăsari și Vulcănești – câte trei cazuri, Leova, Nisporeni și Soroca – câte două cazuri, Cantemir, Căușeni, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Hâncești, Ocnița și Ștefan Vodă – câte un caz.

Vineri au fost testați pozitiv încă 21 de lucrători medicali – opt medici, nouă asistenți medicali, patru persoane din rândul personalului auxiliar.

Alte 157 de persoane au fost vindecate și externate. Până în acest moment, 6.229 de persoane s-au tratat de Covid-19.

Totodată, azi și-au pierdut viața 10 persoane, în urma complicațiilor cauzate de infecția Covid-19. În acest moment bilanțul deceselor ajunge la 385.

Irina Odobescu
12/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii