(video) Declarațiile lui Candu care au enervat-o pe Babuc și replica acesteia din sfânta Scriptură. Pavel Filip: Plecările din PD au fost pe rând, pentru că ofertele erau în creștere

Schimb de replici între foștii colegi de partid Andrian Candu, Monica Babuc și Pavel Filip, pe fundalul proiectului de hotărâre cu privire la traseismul politic. Candu a acuzat că Guvernul Filip a fost votat tot de traseiști, iar acum foarte mulți deputați din actualul legislativ sunt împotriva traseismului politic, dar ei sunt niște transfugi.

„Să ne aducem aminte ziua de 20 ianuarie. Domnul Jizdan, domnul Pavel Filip, doamna Monica Babuc – au devenit membri de Guvern și prim-ministru. Cu ajutorul cui? Cu foștii colegi din PLDM și PCRM. Un guvern întreg format, care și-au făcut nume prin traseism politic. Nu vă supărați colegii din dreapta, dar și aici văd colegi din PLDM. Și un lider, Maia Sandu, tot din PLDM”, a declarat Andrian Candu.

În replică, Monica Babuc a spus că a crezut că este o eroare citația la adresa ei. „A doua învinuire a fost astăzi, spusă cu o voce cam slabă. Ce ați vrut să spuneți cu aceea că noi am fost membri ai guvernului prin traseism? Prin ce logică distorsionată legați lucrurile la adresa mea? Domnule Candu, de ce să ne eliberăm, de colegii noștri din Organizațiile Teritoriale? Să ne eliberăm de ceea ce am muncit noi în PD? Să ne eliberăm de realizările guvernului Filip? Sau să ne eliberăm de rușinea pe care o simțim și acum? Colegii din partea dreapta (PAS și Platforma DA) au dreptate în ceea ce spun, numai că vina pentru ceea ce spun ei, nu o poartă Babuc, Jizdan, Filip sau alții. Dar cei care o poartă se fac că plouă. Există o expresie extraordinară în Sfânta Scriptură: „Nu judeca și nu vei fi judecat”. Nu judecați domnule Candu”, a precizat Babuc.

În acest schimb de replici s-a implicat și Pavel Filip, care a declarat că democratic ar fi fost, dacă plecau în același timp un grup mare de deputați, însă, cei din Pro-Moldova au plecat pe rând din PD, pentru ofertele au venit pe rând, în creștere.


Pub