Stop cadru: Maria Ciobanu, către Vasile Bolea: „Jurist din domnul Bolea, ca din mine balerină”

Neclarități pentru unii deputați cu privire la modificările efectuate în cadrul componenții Comisiilor Parlamentare. În timp ce Vasile Bolea solicita schimbarea lui Angel Agachi cu Eugeniu Nichiforciuc, în Comisia Juridică, Numiri și Imunități, parlamentara Maria Ciobanu a cerut șefului Direcției Juridice să ofere o explicație, dacă fracțiunea poate să facă aceste modificări. Această solicitare vine după ce Bolea a oferit o interpretare nu chiar clară.

„Am rugat ieri la ședința Biroului Permanent al Parlamentului să explice domnul Creangă (N.R. Șeful Direcției juridice, Ion Creangă). Domnul Creangă nu stă aici pur și simplu să facă act de prezență. Noi avem nevoie să ne explice anumite lucruri. Trebuie să explicați tuturor deputaților, dar nu numai celor de la guvernare. Nu e prima dată când vă eschivați de la întrebările noastre. Vreau exact să ne spuneți, are dreptul o fracțiune parlamentară să decidă în locul unei deputat, în care comisii să activeze acel deputat”, a declarat Ciobanu.

În locul lui Creangă, președintele Zinaida Greceanîi a reacționat și a declarat că Parlamentul decide aceasta schimbări.

Maria Ciobanu a ținut să puncteze că „Eu vreau explicația juridică a domnului Creangă. Pentru că ceea ce spune de mult toată lumea, că jurist din domnul Bolea, ca din mine balerină”. La această replică, Vasile Bolea nu a venit cu niciun comentariu.

Amintim că în opoziția a pierdut majoritatea în Comisia Juridică, Numiri și Imunități, după ce în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului s-a decis substituirea lui Angel Agache. Astfel, opoziția are doar 4 deputați din numărul total de 9 membri.


Pub