Partidul Șor a deschis la Nisporeni al 127-lea magazin social din rețeaua „Merișor”

Rețeaua de magazine sociale „Merișor” se extinde. Încă o astfel de unitate comercială, în care produsele alimentare sunt vândute la prețuri accesibile pentru pensionari, veterani, familii cu mulți copii și persoane social-vulnerabile a fost deschis azi în orașul Nisporeni.

Foto: partidulsor.md

Inițiatorul proiectului „Magazine sociale”, liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, spune că magazinul de la Nisporeni a fost deschis după ce a primit mai multe solicitări de la cetățenii raionului.

„În țară deja sunt peste 300 de mii de persoane care cumpără în magazinele sociale produse la prețuri accesibile. Numărul lor va crește în continuare. Noi vom extinde și mai mult rețeaua de magazine, în ciuda faptului că guvernarea ne pune bețe în roate. Știm că acest proiect este vital oamenilor”, a declarat Ilan Șor cu ocazia deschiderii magazinului social de la Nisporeni.

Magazin / Sursa:partidulsor.md

Vicepreședintele Partidului „Șor”, Vitalie Balinschi, a menționat că în cei patru ani de la lansarea rețelei de magazine sociale, acestea au ajuns să acopere 80% din teritoriul țării.

„Dacă pensionarii sunt nevoiți să aștepte din partea statului 700 de lei pe an, iar în acest an, de Paște nu li s-a dat nimic, 700 de lei însemnând doi lei pe zi, atunci proiectul „Magazine sociale” ajută oamenii în mod real să economisească la fiecare produs”, a declarat Balinschi.

Magazin / Sursa:partidulsor.md

Iar președintele OT a Partidului „Șor” din Nisporeni, Victor Calancea, spune că deschiderea magazinului sociale este un semnal clar că partidul, în aceste vremuri dificile, ajută real oamenii.

„Suntem bucuroși că vom putea ajuta mai ales pensionarii, oferindu-le acces la produse alimentare cu prețuri accesibile și dându-le astfel posibilitate să economisească bani”, a spus Victor Calancea.

Menționăm că magazine sociale sunt singurele din țară care, în ultima perioadă, nu au operat cu majorarea speculativă a prețurilor, așa cum au procedat în pandemie mai toate magazinele din țară. Mai mult, Ilan Șor a anunțat, în luna mai-iunie, o campanie de reducere cu până la 20% a prețurilor la produse, care și așa sunt cele mai mici din țară.

Primul magazin social a fost deschis în 2015 la inițiativa liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor. Acum în țară sunt aproape 130 de magazine și puncte mobile. În prezent, rețeaua de magazine sociale are circa 300 000 de beneficiari.


Pub