(video) „Percepția că cei mici nu sunt expuși riscului de îmbolnăvire cu Covid este falsă”. Peste 600 de minori, testați pozitiv

Percepția că copiii nu sunt expuși riscului de îmbolnăvire cu Covid este falsă, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății. Până la moment, de la începutul pandemiei, 608 copii au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus.

Foto: timesofisrael.com

Distribuția cazurilor de îmbolnăvire pe grupurile de vârstă arată în felul următor:

- până la 1 an - 51 de copii,

- cu vârsta de 1 - 5 ani - 131 de copii,

- cu vârsta de 9 - 9 ani - 139 de copii,

- cu vârsta de 10 - 15 ani - 198 de copii,

- cu vârsta de 16 - 17 ani - 89 de copii.

La moment, 70 de copii rămân spitalizați în instituțiile de sănătate.

În acest context, reprezentanții Ministerului Sănătății roagă părinții să aibă grijă de copii. Măsurile restrictive prevăd accesul interzis pe terenul de joacă, iar plimbările în spațiile publice pot avea loc în număr de maxim 3 persoane.

Urmăriți conferința integral, pe UNIMEDIA:

Potrivit ultimelor date prezentate de Ministerul Sănătății, peste 300 de pacienți internați cu diagnosticul de Covid-19 se află în stare gravă, iar 23 dinte aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată. Totodată, alte 779 denotă o stare de gravitate medie, ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Până astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate 10.321 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1.060 - în Transnistria.

Totodată, 6.072 persoane au fost vindecate, iar 371 au decedat din cauza Covid-19.


Pub