(doc) Curtea de Apel Chișinău anunță despre primele cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaților. Cum va activa instituția

Covid-19 a ajuns și la Curtea de Apel Chișinău. Instituția anunță că au fost confirmate primele cazuri de infectare în rândul angajaților. Potrivit unei dispoziții semnate pe 9 iunie de președinta interimară a instanței, Lidia Bulgac, ședințele de judecată la Curtea de Apel se vor desfășura în regim obișnuit, cu respectarea măsurilor de protecție.

Foto: UNIMEDIA

„Ședințele de judecată se vor desfășura în mod obișnuit, conform procedurii prevăzute de lege, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii infecției cauzate de COVID-19, fiind limitat doar accesul persoanelor în sediile de judecată, pentru a asigura păstrarea distanței sociale. Participanții la proces urmează, se respecte cu strictețe măsurile de protecție prevăzute de pct.III, iar controlul asupra respectării acestor măsuri este pus în sarcina președinților completelor de judecată, care vor intreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea măsurilor de protecție de către justițiabili și angajații instanței, inclusiv judecătorii”, se arată în dispoziție.

Totodată, sălile de judecăți vor fi aerisite cel puțin 15 min. odată la o oră și 30 min., președinții completelor de judecată urmând să organizeze activitatea în așa fel, încât să se respecte acest grafic.


Pub