Clubul de Fotbal Zimbru își reia activitatea. Cine este noul director

Clubul de Fotbal „Zimbru” anunță că își relansarea activitatea fotbalistică. Potrivit unui comunicat, cea mai veche și titrată echipă din Republica Moldova s-a inițiat într-un proces amplu de modernizare și restructurare, menit să îmbunătățească sustenabilitatea, profesionalismul și rezultatul final al clubului.

Foto: UNIMEDIA

Aceștia spun că funcția de Director General al Clubului de Fotbal „Zimbru” este deținută de Iulia Petuhov, absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, cu masterat în științe economice. Aceasta deține o vastă experiență managerială în gestionarea proiectelor investiționale și sectorul public– Agenția de Investiții din Moldova, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Cabinetul Președintelui Parlamentului, Instituția Publică „Agenția Servicii Publice”.

Totodată, funcția de Director tehnic al Clubului de Fotbal „Zimbru” este deținută de Zsolt Hadnagy, care deține o vastă experiență în dezvoltarea, promovarea și scoutingul jucătorilor de fotbal. În ultimii 10 ani, Zsolt Hadnagy a deținut funcții de manager și chief scout la 2 dintre cele mai mari cluburi ale Ungariei, MOL Vidi (Videoton FC, multiplă campioană a Ungariei) sau Diosgyor VTK (DTK). Totodată, a deținut funcția de scouter principal la Clubul de Fotbal „Lombard Papa”, precum și manager al echipelor Tokol VSK și Szigetszentmiklós TK. Ca fost jucător al CFR Cluj, acesta a urmat o formare profesională la Federația Română de Fotbal, totodată, deținând diplomă de manager sportiv (Cluj Napoca, România).

Echipa de Seniori ai Clubului va fi condusă de Vlad Goian și Semion Bulgaru, ambii începându-și cariera sportivă la Clubul de Fotbal „Zimbru”.

Vlad Goian este unul dintre cei mai apreciați antrenori ai Republicii Moldova, fiind desemnat de 3 ori (2008, 2010 și 2012) drept cel mai bun antrenor al anului.

Simion Bulgaru este considerat drept unul dintre cei mai promițători tineri antrenori din Republica Moldova, discipol al Academiei Zimbru. Ca jucător profesionist al Clubului de Fotbal „Zimbru” acesta a devenit câștigător al Cupei Moldovei în 2004.


Pub