(video) „Să-ți privești moartea în ochi la 37 de ani, având doi copii, este strașnic”. Un bărbat care s-a tratat de Covid-19 a povestit prin ce chinuri a trecut

„Spre seară, când mă simțeam rău, probabil din cauza insuficienței de oxigen, am început să tremur, să îmi fie frică”, a povestit un bărbat care la sfârșitul lunii mai a ajuns pe patul de spital, fiind infectat cu noul tip de coronavirus. Acesta a decis să povestească prin ce chinuri a trecut începând cu seara de 31 mai, când a fost internat în Terapia Intensivă 4 COVID din cadrul IMSP SCR ”T.Moșneaga”.

„Acesta a fost cel mai strașnic - prima noapte petrecută în reanimare. Dar medicii mi-au explicat: ori noi te intubăm, și vizavi era un pacient intubat, mai bine ar fi să nu vezi așa ceva, cu atât mai mult să simți asta, ori te conectăm la mască de respirație artificială. Totul e destul de serios”, a povestit bărbatul.

Acesta a menționat că în secția de reanimare, din 13 pacienți, 8 erau cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani.

„Asta nu e 60 sau 70 cum spuneau anterior. Să-ți privești moartea în ochi la 37 de ani, având doi copii, este strașnic. În orice moment, omul poate să își piardă viața, nu contează ce vârstă are, indiferent de bunăstarea lui”, povestește acesta.

Aflarea la distanță de cei doi copii ai săi a fost un alt moment dificil pentru bărbat.

„A fost o perioadă grea pentru ei, nu știau ce se întâmplă cu mine. Abia luni mi s-a făcut mai bine și personalul din reanimare mi-au oferit un telefon mobil, i-am telefonat. Când mi-au auzit vocea pentru ei a fost un moment de răscruce.

„Vreau să le mulțumesc medicilor, asistentelor medicale, ma închin în fața dumnevoastră. Ei sunt atât de obosiți. În fiecare zi când vezi ochii obosiți a lucrătorilor medicali care devin tot mai triști, ți se face frică că mâine, poimâne nu va avea cine să lucreze. Nu știu cum să-mi exprim recunoștința pentru faptul că mi-au dat șansa la încă o viață”, spune bărbatul.

Astăzi au fost înregistrate 406 cazuri noi de Covid-19. Este un record absolut de la începutul pandemiei, în Moldova. Anterior, cel mai mare număr de cazuri a fost de 296, confirmate ieri.

Cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate, astăzi, în municipiul Chișinău, aproape 100, urmat de raioanele din sudul țării, Comrat și Taraclia. Cele mai puține persoane testate pozitiv sunt din raioanele Nisporeni și Telenești.

Totodată, 142 de persoane au fost declarate vindecate de Covid-19 și externate din instituțiile spitalicești, numărul total al pacienților tratați fiind de 6.072.


Pub