23:42:07 19.04.2024
Stiri

Un procuror și un avocat din Orhei riscă până la șase ani de închisoare pentru că ar fi cerut mită de 5 000 de euro pentru eliberarea unui inculpat din arest

Actualitate 11.06.2020 10:33 Vizualizări1261 Autor: Ziarul National
Un procuror și un avocat din Orhei riscă până la șase ani de închisoare pentru că ar fi cerut mită de 5 000 de euro pentru eliberarea unui inculpat din arest


Un procuror și un avocat din Orhei riscă până la șase ani de închisoare, pentru că, în loc să-și exercite atribuțiile legale, făceau „afaceri” cu inculpații.

Procuratura Anticorupție anunță că a trimis în judecată cauza penală în care cei doi sunt învinuiți de trafic de influență.

Procurorul, avocatul, împreună cu un judecător de la Judecătoria Orhei, au ajuns în vizorul procurorilor anticorupție în anul 2018, fiind bănuiți de corupere. Atunci, conform materialelor cauzei, procurorul ar fi solicitat, prin intermediul avocatului, de la soția unui învinuit de punerea ilegală în circulație a drogurilor suma de cinci mii de euro pentru recalificarea faptei penale și soluționarea chestiunii de eliberare a inculpatului din arest.

Tot atunci, Procuratura Anticorupție anunța că judecătorul din cadrul judecătoriei Orhei, care a examinat în fond cauza penală respectivă, ar fi pretins de la soția inculpatului, prin intermediul avocatului, suma de cinci mii de euro, pentru a atenua învinuirea inculpatului și a-l elibera din arest.

În cadrul investigațiilor însă, în acțiunile judecătorului nu au fost stabilite elementele constitutive ale infracțiunii, fiind dispusă scoaterea acestuia de sub urmărire penală.

Procurorul, care a fost suspendat din funcție, și avocatul riscă până la șase ani închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md