13:44:47 25.04.2024
Stiri

Nichiforciuc susține că a scăpat de coronavirus în numai ȘAPTE zile: „Am ieșit ieri, oficial, din autoizolare”; Diacov, în Parlament: „Cei care se tem lasă să se ducă acasă”

Actualitate 11.06.2020 11:34 Vizualizări1410 Autor: Ziarul National
Nichiforciuc susține că a scăpat de coronavirus în numai ȘAPTE zile: „Am ieșit ieri, oficial, din autoizolare”; Diacov, în Parlament: „Cei care se tem lasă să se ducă acasă”


Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc, care a aflat pe 20 mai curent că s-a infectat cu noul coronavirus și a băgat Parlamentul în carantină, susține că a scăpat de COVID-19 în numai șapte zile.

Prezența acestuia la ședința de astăzi a Parlamentului, ca și a socialistului Vladimir Mizdrenco, infectat câteva zile mai târziu după colegul său, a deranjat deputații din opoziție, care i-au acuzat că încalcă protocoalele medicale, potrivit cărora o persoană vindecată de COVID-19 trebuie să stea în autoizolare încă două săptămâni.

„Testul negativ l-am obținut pe 27 mai. Ieri am ieșit oficial din autoizolare”, a declarat Nichiforciuc în cadrul ședinței Legislativului.



În apărarea acestuia a sărit liderul democraților din Parlament, Dumitru Diacov, acuzând opoziția de „show-uri și declarații fierbinți”.

„Cei care se tem, lasă să se ducă acasă”, a declarat Diacov, afirmând că opoziția ar urmări ca majoritatea parlamentară să nu aibă numărul de voturi necesare pentru a aproba proiecte de legi.

Și socialistul Corneliu Furculiță a vorbit în locul colegului său Vladimir Mizdrenco, arătându-se sigur că acesta ar fi respectat toate recomandările făcute de responsabilii din domeniul sănătății.

CITIȚI și Legea-i lege, dar NU și pentru deputați! Opoziția îi acuză pe Nichiforciuc și Mizdrenco de faptul că ÎNCALCĂ protocoalele medicale și le solicită să părăsească Parlamentul: „Vreți să ne băgați în carantină încă două săptămâni?”

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, i-a solicitat ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, prezentă la ședința Parlamentului, să facă o claritate vizavi de această situație. Deputatul a amintit că numeroși cetățeni ai R. Moldova au fost amendați cu mii de lei atunci când au ieșit la magazin „să-și ia o pâine”, deși trebuiau să stea în autoizolare la domiciliu.

„Eu cred că doamna ministră nu poate să facă un comentariu nu știu cum”, nu i-a oferit cuvântul Zianida Greceanîi.

Deputatul Dumitru Alaiba a declarat că în acest caz va fi sesizată Poliția, fiindcă „nu e vorba de frică, dar de siguranța inclusiv a familiilor noastre”.

Socialiștii și democrații au ignorat solicitările opoziției și au purces la examinarea ordinii de zi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md