17:16:07 24.04.2024
Stiri

Mișcarea PSRM-PD pentru a nu scăpa lucrurile de sub control în Parlament. Candu: „Un picuț de răbdare... Săptămâna viitoare...”

Actualitate 11.06.2020 13:59 Vizualizări2447 Autor: Ziarul National
Mișcarea PSRM-PD pentru a nu scăpa lucrurile de sub control în Parlament. Candu: „Un picuț de răbdare... Săptămâna viitoare...”


Prima chestiune aprobată astăzi de către Parlamentul întrunit în ședință plenară a fost schimbarea componenței Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, unde coaliția formată din PSRM și PD a rămas fără majoritate.

Astfel, socialiștii și democrații au votat rapid, în această dimineață, demiterea lui Angel Agache din funcția de vicepreședinte al acestei comisii, după ce acesta a părăsit PD și a aderat zilele trecute la grupul „Pro Moldova”. În ultimele zile, guvernarea socialisto-democrată rămăsese cu patru din cei nouă membri ai Comisiei și lui Vasile Bolea nu i-au fost acceptate miercuri amendamentele făcute la proiectul legii privind organizațiile necomerciale.

În locul Agache a ajuns vicepreședinte al Comisiei juridice democratul Eugeniu Nichiforciuc.

Liderul grupului „Pro Moldova”, Andrian Candu, i-a solicitat lui Vasile Bolea, care a anunțat schimbările respective, să spună dacă a recepționat vreo cerere în acest sens de la Agache și l-a întrebat de ce încalcă Regulamentul. Socialistul a răspuns că PD a făcut o solicitare vizavi de rocada respectivă.

„Un picuț de răbdare... Săptămâna viitoare s-ar putea să se schimbe tot ce faceți acum... Totul este relativ”, a vorbit cu subînțelesuri Candu, cel care conduce astăzi un grup de 13 deputați foști democrați.

Și reprezentanții PAS și PPDA au solicitat să fie respectat Regulamentul Parlamentului, când e vorba de astfel de schimbări, pentru că mâine ar putea altcineva recurge la aceleași abuzuri.

„Toată lumea demult a înțeles că jurist din domnul Bolea ca din mine balerină”, a declarat deputata Maria Ciobanu, solicitându-i șefului Direcției juridice de la Parlament, Ștefan Creangă, să explice legalitatea acestor mișcări, dar nu a primit niciun răspuns.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md