06:35:16 29.03.2024
Stiri

AMENZI // Poliția se plânge că cetățenii nu-și mai toarnă vecinii care fac frigărui și îi îndeamnă să apeleze la 112: „O bună parte a populației nu respectă restricțiile, iar pericolul pandemiei NU a trecut”

Actualitate 11.06.2020 18:25 Vizualizări1818 Autor: Ziarul National
AMENZI // Poliția se plânge că cetățenii nu-și mai toarnă vecinii care fac frigărui și îi îndeamnă să apeleze la 112: „O bună parte a populației nu respectă restricțiile, iar pericolul pandemiei NU a trecut”


Situația privind pandemia de COVID-19 se agravează în R. Moldova, în timp ce „o bună parte a populației nu respectă restricțiile” impuse de către autorități pe timpul stării de urgență în sănătate publică.

Secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, a avertizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că oamenii legii vor fi nevoiți să aplice sancțiunile prevăzute de legislație pentru a determina cetățenii să respecte regulile pe timp de pandemie.

„Purtarea măștii de protecție în transportul public este obligatorie și, de aceea, când carabinierii o să vă facă observație și nu o să vă permită să intrați în transportul public, să fiți înțelegători, pentru că asta e misiunea lor. Transportul public este unul dintre mijloacele prin care virusul este răspândit”, a declarat Golovaci.

CITIȚI și VIDEO // CORONAVIRUS: PLUS 406 cazuri de COVID-19 înregistrate într-o singură zi în R. Moldova, cele mai multe de la declanșarea pandemiei

Oficialul a amintit și despre interdicția de a organiza picnicuri și a permisiunea de a se afla în spații publice în grupuri de maximum trei persoane.

Potrivit lui Golovaci, de la începutul pandemiei și până acum, Poliția a documentat 2 552 de încălcări ale stării de urgență, în medie câte 30 de cazuri pe zi.

„Ieri am documentat 26 de contravenții, dintre care 20 comise de persoane fizice”, a punctat secretarul de stat de la MAI.

Sergiu Golovaci s-a plâns că populația era mai receptivă anterior și zilnic erau înregistrate câte 70 - 80 apeluri la 112, prin care oamenii reclamau încălcări.

„Cu părere de rău, astăzi avem 12, 15, maximum 25 de apeluri. Asta vorbește despre faptul că am lăsat această povară pe seama Poliției... (...) Stimați cetățeni, ori de câte ori vedeți că cineva nu respectă regulile stabilite, organizează picnicuri fie în orgadă, fie în afara ogrăzii, pe trasee, apelați la 112 și Poliția va fi operativ la fața locului”, a îndemnat Golovaci.

Menționăm că R. Moldova a înregistrat astăzi un nou record în ceea ce privește numărul de cazuri noi de COVID-19 confirmate într-o singură zi - 406, iar bilanțul total a urcat la 10 727.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md