Fostul director adjunct al Centrului Național Anticorupție, Vadim Cojocaru, revine în funcție

Mariana Colun
11/06/2020
Foto: igp.md

Vicedirectorul Centrului Național Anticorupție în perioada 2013-2018, Vadim Cojocaru, revine în funcție după doi ani. Decizia a fost luată joi de plenul Parlamentului.

Cojocaru a acumulat cel mai mare punctaj la concursul organizat pentru funcția de director-adjunct al CNA - 93,4 puncte, la distanță de nouă puncte de cel mai apropiat contracandidat al său.

În ultimele șapte luni, Cojocaru a fost șef al Inspectoratului General al Poliției, funcție pe care și-a asumat-o după învestirea Guvernului Chicu. 

În 2009-2012, Vadim Cojocaru a fost director general al Departamentului Instituțiilor Penitenciare. Ulterior, timp de doi ani a ocupat postul de consilier al primarului general al municipiului Chişinău pe probleme de securitate şi ordine publică. 

În declarația de avere și interese personale pentru 2019, Vadim Cojocaru indică salariul de la IGP, de 5.800 de lei, onorariul de avocat în mărime de 260 de mii de lei și pensia de 133 de mii de lei. Soția acestuia a contribuit la bugetul familiei cu 118 mii de lei. Alte 460 de mii familia Cojocaru i-a încasat din vânzarea unui automobil. Banii au fost cheltuiți pentru procurarea unui alt autoturism - un Lexus fabricat în 2008. Cojocaru mai raportează două apartamente, de 115,4 metri pătrați, al cărui valoare se cifrează la 848 de mii de lei, și un apartament de 44,5 metri pătrați, în valoare de 256 de mii de lei.

Mariana Colun
11/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii