Actorul rus Mihail Efremov, riscă până la 12 ani de închisoare după ce a provocat un accident fatal în centrul Moscovei

În seara zilei de 8 iunie, la ora 21:44, actorul Mihail Efremov a produs un accident de circulație soldat cu decesul unui alt șofer, în centrul Moscovei. Artistul își recunoaște vina și a fost plasat în arest la domiciliu pentru 60 de zile, cu interdicția de a părăsi loucuința.

Foto: Artyom Geodakyan/TASS

Potrivit portalului Meduza, actorul era în stare avansată de ebrietate în momentul în care s-a produs accidentul.

O cameră de supraveghere video arată clar cum SUV-ul actorului trece subit peste linia dublă pe contrasens și se ciocnește de o camionetă care se deplasa regulamentar.

Impactul a fost atât de puternic, încât camioneta de model Lada s-a transformat într-o grămadă de metal, iar șoferul a rămas prins între fiare, fiind scos de salvatori cu mare dificultate, scrie agenția de presă Ria.ru.

O ambulanță transportat victima la Institutul de medicină urgentă N.V. Sklifosovski, unde a murit la scurt timp.

Angajații poliției rutiere l-a îndreptat pe actor la o examinare medicală, care a confirmat că acesta era în stare avansată de ebrietate, cu 2,1 promile de alcool în sânge. După ce a fost audiat de polițiști, artistul a ajuns acasă, marţi dimineaţa, în jurul orei 04:00.

Potrivit înregistrărilor video de la fața locului, după accident, actorul abia se ținea pe picioare, a manifestat un comportat necorespunzător și nu a realizat imediat că o persoană a fost grav rănită în accidentul produs den vina sa.

„Am înțeles că am lovit o mașină”, a răspuns actorul la întrebările trecătorilor. „A suferit un om? Nu e grav, îl pot vindeca, am mulți bani”, a mai spus acesta.

Poliția a deschis un dosar penal pe numele actorului, în temeiul articolului „încălcarea regulilor rutiere în timpul conducerii în stare de ebrietate, cu vătămarea gravă a sănătății prin neglijență” din codul penal al Federației Ruse. Mihail Efremov a fost eliberat de instanță în arest la domiciliu, cu interdicția de a părăsi locuința.

Bărbatul care a decedat în accident muncea în calitate de curier la un internet-magazin, pe nume Serghei Zaharov, în vârstă de 57 de ani. Înainte de impactul fatal, acesta a reușit să livreze ultima comandă.


Pub