Un recidivist, reținut pentru escrocherie, după ce a încercat să obțină un telefon mobil cu acte de identitate străine

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, domiciliat în comuna Băcioi, municipiul Chișinău, aflat în urmărire penală pentru comiterea unei escrocherii, a fost reținut de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sectorul Râșcani din cadrul Direcției de Poliție Chișinău. Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni analogice, tâlhărie și Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport.

Foto: politia capitalei

La începutul anului 2019, în timp ce se afla în incinta unui magazin de telefonie mobilă amplasat pe strada Nicolae Dimo, bărbatul a încercat să ducă în eroare angajatul magazinului, prin prezentarea unui act de identitate ce nu-i aparține, sub pretextul de a procura un telefon mobil de model „Samsung Galaxy A9”. Angajații magazinului au observat acest lucru și imediat au sesizat polițiștii de la IP Râșcani, iar individul a fost escortat la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În acest context, a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie.

Ulterior bărbatul se eschiva de a se prezenta la organele de drept, fapt pentru care a fost anunțat în căutare de către Inspectoratul de Poliție a sectorului Râșcani. Ulterior, acesta a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, iar conform legislației acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.


Pub