O moldoveancă, internată cu coronavirus la un spital din Italia, la scurt timp după ce a revenit din Moldova

O femeie din Republica Moldova, care a călătorit în Italia pentru a munci în calitate de îngrijitoare, a fost internată cu coronavirus la spitalul din orașul Padova. Informația a fost confirmată de către directorul spitalului, care a precizat că femeia se afla în Padova de patru zile, iar în urmă cu două zile femeia ar fi acuzat febră și s-a adresat la urgență, scrie Padovaoggi.it.

Foto: UNIMEDIA

„Este o doamnă care s-a întors din Moldova acum patru zile. Aceasta a călătorit cu un microbuz, alături de încă 11 persoane. În urmă cu doar două zile, a început să simtă febră și s-a prezentat în camera de urgență, unde a fost izolată imediat. După ce a fost testată pozitiv, a fost imediat internată în secția boli infecțioase”, a declarat directorul spitalului, Daniele Donato, pentru publicația italiană.

Potrivit sursei, acest caz ridică problema celor care revin în Italia, și așa grav afectată de Covid-19, după ridicarea restricțiilor.

„Având în vedere timpul de incubație, se poate presupune că pacienta s-a infectat în Moldova. Am activat toate protocoalele necesare. Am luat la evidență imediat persoanele cu care a intrat în contact aici, în Padova, inclusiv și persoana pe care o îngrijește, care a fost îndepărtată imediat, dar și pe copiii acesteia. De asemenea, urmărim și cele 11 persoane, inclusiv șoferul, cu care a călătorit femeia și am notificat consulatul din Padova”, a declarat doctorul.

Italia este cea mai afectată țară europeană, după Spania, în ceea ce privește infecțiile cu noul tip de coronavirus.

Potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, în Italia au fost testate pozitiv cu noul coronavirus 235 561 persoane, dintre care 34 043 au decedat.


Pub