Germania extinde restricțiile de intrare în țară pentru cetățenii din afara UE

Germania va extinde interdicțiile de intrare pe teritoriul ţării a călătorilor din țările non-UE până la sfârșitul lunii august, o măsură implementată de la începutul epidemiei Covid-19. În schimb, va ridica, începând cu 15 iunie, restricțiile de călătorie pentru țările vecine, relatează Reuters.

Foto: Wikimedia Commons

Această decizie urmează să fie adoptată miercuri în cadrul unei şedinţe de Guvern, au anunţat surse guvernamentale.

Interdicția va putea fi ridicată de la caz la caz în funcţie de nivelul afişat de fiecare ţară al contaminării cu SARS-Cov-2.

Ministerul german de Externe, Heiko Maas, continuă să nu recomande călătorii neesenţiale în Marea Britanie, atât timp cât autorităţile de la Londra impun o carantină de 14 zile călătorilor care sosesc pe teritoriul britanic.

Întrucât criza provocată de coronavirus în multe țări europene prezintă tendințe „oarecum” pozitive, ministrul de externe a declarat că Germania nu are încă pârghii pentru a evalua și a coordona călătoriile fără a implica riscuri potențial incalculabile cu restul țărilor.

„Nu putem și nu vom risca ca germanii să fie blocați din nou în vara aceasta sau ca turiștii să se revină în Germania cu virusul nedetectat”, a spus Maas într-un comunicat.

Germania le redeschide la 15 iunie frontierele cetăţenilor din Uniunea Europeană (UE), Marea Britanie, Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein, cu excepţia ţărilor care interzic accesul pe teritoriul lor sau care continuă să aplice măsuri de izolare. În urmă cu şase zile, aceste excepţii vizau doar Norvegia şi Spania.

Pe de altă parte, bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 318 cazuri la 184.861 în Germania, a anunţat marţi Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI).

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 18 decese, la 8.729, de la începutul epidemiei.


Pub