(video) Ministerul Justiției este autorul legii ONG-urilor. Iată ce crede Fadei Nagacevschi despre prevederile acesteia

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, este invitatul emisiunii UNInterviu, marca UNIMEDIA, pe care îl puteți urmări, în premieră, la ora 20:00 pe site-ul de știri și pe pagina noastră de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Ministerul Justiției este autorul acestei legi, inclusiv am lucrat la amendamentele pentru a pregăti votarea în a doua lectură. Celelalte amendamente care au apărut urmează să fie examinate de Parlament”, a declarat Fadei Nagacevschi, care a menționat că actul legislativ a fost coordonat cu instituțiile europene și corespunde necesităților țării noastre.

„Nu există o abordare unică a acestui sector în fiecare stat. Noi reieșim din abordarea cea mai aproape de situația din RM. Există avize, recomandări, rolul sistemului ONG-urilor în viața unui stat, în Acordul de Asociere de asemenea este un loc aparte destinat ONG-urilor.

Cine a spus că există anumite riscuri ei trebuie să explice la ce se referă. Eu nu sunt comentator politic.

Parlamentul va decide în ultima instanță dacă este bun proiectul sau nu este bun așa cum este”, a mai spus Nagacevschi.

Emisiunea UNInterviu va fi difuzată, în premieră, la ora 20:00.

Legea ONG-urilor a devenit mărul discordiei în Parlament. Problemele erau legate de art. 6 aliniat 4, ce se referă la modul în care ONG-urile pot ajuta formațiunile politice: „Organizația necomercială nu poate susține material sau nu poate presta gratuit servicii partidelor politice și organizațiilor social-politice. Organizațiile necomerciale constituite de partidele politice și organizațiile social-politice pot presta gratuit servicii partidelor politice și organizațiilor social-politice în scopul consolidării capacităților organizaționale ale acestora”, dar și de aliniatul 5 din același articol: „În perioada campaniei electorale, organizația necomercială nu poate susține material sau nu poate presta gratuit servicii concurenților electorali sau nu poate face agitație electorală”. PSRM, dar și președintele Igor Dodon au anunțat că nu vor accepta legea în varianta existentă, iar modificările decise la ședința coaliției de guvernare încă nu au fost specificate.


Pub