La Orhei, continuă lucrările de renovare a străzii centrale

Strada Vasile Lupu, artera principală a mun. Orhei, a fost decopertată în totalitate, iar astăzi au început lucrările de acoperire cu un strat nou de asfalt. Lucrările sunt realizate de o întreprindere municipală locală.

Foto: orhei.md

Strada Vasile Lupu, artera principală a mun. Orhei, a fost decopertată în totalitate, iar astăzi au început lucrările de acoperire cu un strat nou de asfalt. Lucrările sunt realizate de o întreprindere municipală locală.

În total, peste 1,5 kilometri au fost decopertați și sunt reasfaltați. Proiectul prevede și amenajarea trotuarelor. În paralel, sunt realizate lucrări de amenajare a spațiilor verzi din preajmă.

Lucrările de renovare a străzii Vasile Lupu este parte a unui plan amplu de renovare a tronsonului de drum cuprins între Vasile Lupu și Alecu Donici – ieșirea din mun. Orhei spre Rezina, pe direcția „OrheiLand” și parcul „Orhei”.

Reparații / Sursa:orhei.md

Primarul de onoare al Orheiului, deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „Șor”, spune că scopul principal al echipei sale a fost creșterea nivelului de trai al cetățenilor din Orhei și din țară.

„Am promis să fac din Orhei un model de dezvoltare valabil pentru toată țara. Și el a devenit orașul cu cele mai bune și sigure drumuri din Moldova”, a menționat Ilan Șor.

În același timp, Șor a criticat scuzele guvernării de a nu-și onora promisiunile.

Reparații / Sursa:orhei.md

„Cei care nu vor să lucreze, caută pretexte. De aceea, Dodon găsește un milion de motive ca să se scuze că nu repare drumurile în sate. Va trece pandemia și el va găsi alte motive pentru a-și acoperi neputința”, a adăugat Ilan Șor, subliniind că cei care doresc să facă cu adevărat schimbări, găsesc soluții chiar și pe timp de criză.

Primarul mun. Orhei, Pavel Verejanu, spune că renovarea infrastructurii rutiere este una din prioritățile administrației locale.

„Lucrările sunt efectuate din surse locale și ne mândrim cu această performanță”, a spus edilul.

Potrivit lui Verejanu, lucrările sunt executate de Î.M. Servicii Comunal Locative Orhei și va permite economisirea cu circa 30% a mijloacelor bugetare. În plus, spune primarul, autoritățile locale vor fi sigure că lucrările au fost efectuate calitativ.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că renovarea infrastructurii rutiere la Orhei va face și mai atractivă localitatea.

„Este un drum important al Orheiului, care a devenit cel mai frumos oraș din Moldova. Renovarea drumurilor va permite, de rând cu „OrheiLand” – un alt proiect al echipei Partidului „ȘOR” – să facem și mai atractiv orașul, să-l facem mai aproape de standardele europene”, a declarat Dinu Țurcanu.

În paralel cu lucrările de renovare a străzii Vasile Lupu vor fi făcute lucrări de amenajare a spațiilor verzi, vor fi sădite flori și semănată iarbă.

Amintim că, la 15 mai, în Orhei a fost dat startul unor ample lucrări de renovare a tronsoanelor străzilor Chișinăului-Sadoveanu-Călătorilor-Unirii. Lucrările costă, în total, aproape 10 mln de lei, bani alocați din bugetul local.


Pub