O comisie specială va verifica activitatea întreprinderii municipale Autosalubritate, după ce mai mulți cetățeni, angajați și asociații obșești au depus plângeri

O comisie specială, creată din 11 membri, va verifica activitatea întreprinderii municipale Autosalubritate. Un proiect în acest sens a fost votat în unanimitate, de către aleșii locali, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Foto: basarabia.md

„Având în vedere multiplele sesizări parvenite din partea asociațiilor obștești pentru ocrotirea animalelor, a persoanelor afectate de problema maidanezilor, dar și din partea angajaților întreprinderii municipale Autosalubritate, CMC decide crearea comisiei pentru efectuarea controlului în cadrul Î.M. Autosalubritate, în scopul elucidării situațiilor descrise în sesizările/plângerile parvenite”, se menționează în textul Deciziei.

Comisia urmează să verifice activitatea întreprinderii municipale și a Necropolei, timp de 3 luni, iar ulterior va prezenta un raport privind constatările și măsurile necesare pentru soluționarea problemelor raportate.

În cadrul ședinței CMC, aleșii locali au votat și componența comisiei. Din aceasta vor face parte 11 membri (6 consilieri din partea fracțiunilor din CMC, 2 reprezentanți din partea Direcției locativ comunale, un reprezentant al viceprimarului de ramură Ilie Ceban și 2 persoane din partea societății civile cu drept de vot consultativ), după cum urmează:

- Corneliu Pântea, consilier PUN,

- Alexandr Trubca, consilier PAS

- Serghei Burgudji, consilier fracțiunea Partidului Șor,

- Alexandr Comarov, consilier PSRM,

- Silvia Grigorieva, consilieră PSRM,

- Ruslan Verbițchi, consilier Platforma DA,

- Sergiu Rotari, consilier Platforma DA,

- Karl Luganov, Direcția locativ comunală,

- Irina Iacovenco, Direcția locativ comunală,

- Tudor Gîrbu, reprezentant al viceprimarului Ilie Ceban,

- Cristina Jitari.


Pub