(video) Ministrul Justiției nu discută cu Partidul „Șor” și grupul Pro-Moldova pe subiectul reformei justiției, inclusiv, din motive de natură morală

Consensul politic larg privind procesul de reformă a justiției este complicat de identificat în condițiile în care în cadrul Parlamentului sunt mai multe partide, inclusiv un grup parlamentar, susține Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii UNInterviu. În același timp, ministrul Justiției susține că nu comunică pe acest subiect cu Partidul Politic „Șor” și Grupul Pro-Moldova, inclusiv, din motive de natură morală.

Foto: UNIMEDIA

„Este mai greu să mă mișc cu identificarea consensului politic larg din mai multe motive: nu există o majoritate a unui partid, sunt 4-5 partide, plus un grup în cadrul respectivului Parlament. Pentru identificarea consensului larg ești obligat să ai comunicări permanente cu toți reprezentanții Parlamentului”, a declarat Fadei Nagacevschi.

Mai mult ca atât, ministrul Justiției asigură că aceste discuții au loc permanent între toți reprezentanții, în afară de Partidul Politic „Șor” și Grupul Pro-Moldova.

„Avem comunicări permanent cu toți. Cu Grupul „Șor” eu nu discut, eu nu pot să discut cu el. El are partid, cu acest partid eu nu am stabilit o comunicare instituțională și cu Pro-Moldova, de asemenea, nu am stabilit o comunicare instituțională. Motivele sunt, inclusiv, de natură morală. Aceste persoane eu nu le consider ca fiind adecvate participării la un proces de reformă. În condițiile date, eu nu pot să merg pe ideea identificării consensului larg cu acele persoane pe care eu le consider că nu-și au locul la discuțiile referitoare la reformarea sistemului judecătoresc”, a precizat Nagacevschi.

Totodată, ministrul susține că acest consens larg despre care se vorbește, poate fi găsit datorită PDM, PSRM, Blocul ACUM: Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Consens larg se găsește cu PD, PSRM, Blocul ACUM, sunt peste 60 de persoane în total”, a conchis Nagacevschi.


Pub