Ştiri

Sursa imaginii: TRM.MD

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

10 Iun. 2020 / 16:50

„Avia Invest” ar fi acumulat restanţe de peste 66 mln de euro la capitolul investiţii

SRL „Avia Invest” a acumulat restanţe de peste 66 mln de euro la capitolul investiţii, constată membrii Comisiei de monitorizare a contractului de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău”.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Proprietăţii Publice, concesionarul nu-şi execută cu diligenţă obligativitatea de a edifica obiectivele concesionale stabilite în programul investiţional atât pentru prima etapă, cât şi pentru cea de-a doua. Mai mult, conform constatărilor comisiei sus-menţionate, concesionarul nu cooperează cu autorităţile, în special cu Agenţia de Supraveghere Tehnică, şi nu prezintă actele solicitate pentru verificarea volumului de lucrări efectuate. La insistenţa comisiei, „Avia Invest” a promis accesul Agenţiei de Supraveghere Tehnică, după data de 15 iunie 2020, potrivit Directivei Autorităţii Aeronautice Civile.

„Avia Invest” şi-a exprimat dezacordul cu modificările legislative privind achitarea în bugetul de stat a taxei aeroportuare în mărime de 50% din tariful de nouă euro per pasager la plecare, perceput de concesionar. Se insistă la incasarea în continuare a unui venit net de nouă euro. Comisia a acordat timp concesionarului pentru a oferi calcule financiare relevante, se arată în comunicat.

„Avia Invest” afirmă că nu poate obţine documentaţia permisivă de la Primăria capitalei pentru a construi un terminal nou al Aeroportului Internaţional Chişinău, dar până acum nici nu a contestat refuzul primăriei, ci a mai depus o adresare în acest sens. În consecinţă, comisia a decis ieşirea la faţa locului, împreună cu reprezentanţii primăriei, pentru a examina în comun situaţia, se mai menţionează în comunicat.

 „Avia Invest” nu a venit deocamdată cu o reacţie.

 

 

 

Comentarii