17:56:59 24.04.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI // Cine este „singurul martor” al Poliției în dosarul de amendare a liderilor unioniști care au întâmpinat cele 20 de camioane cu ajutoare din România

Actualitate 10.06.2020 14:36 Vizualizări3113 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI // Cine este „singurul martor” al Poliției în dosarul de amendare a liderilor unioniști care au întâmpinat cele 20 de camioane cu ajutoare din România


Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, și președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, au fost amendați, la începutul lunii iunie curent, cu câte 22,5 mii de lei, pentru că au participat, pe 7 mai, la ceremonia oficială de întâmpinare a convoiului umanitar trimis din România, format din 20 de camioane cu echipamente și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, în dosarul său figurează un singur martor. Este vorba de activista Maria Olari, cunoscută în spațiul public pentru dosarele deschise pe numele ei. Deseori, aceasta filmează casele și automobilele de lux ale mai multor demnitari, iar pentru acest lucru, spune ea, este persecutată.

„Maria Olari ar fi fost șantajată să depună mărturie împotriva unioniștilor prezenți la ceremonia de întâmpinare a convoiului cu ajutoare românești. Aceasta este singura explicație de ce activista Maria Olari, care până acum se războia cu sistemul, face acum mărturii în favoarea statului. Mai mult, din conținutul textului scris de Maria Olari se poate observa că acesta a fost scris la dictarea unui polițist. Mai multe pasaje relevă acest lucru”, a declarat unionistul Vlad Bilețchi.


Menționăm că atât Vlad Bilețchi, cât și Dorin Chirtoacă au anunțat că vor contesta amenda în instanța de judecată și vor sesiza misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, dar și Consiliul Național pentru Combaterea și Prevenirea Discriminării.

În actele Poliției se arată că la acel eveniment au participat în total circa 80 de persoane.

Biroul Asociat de Avocați „Panțîru și Partenerii” și-a arătat disponibilitatea de a reprezenta gratuit în instanță toți unioniștii care vor fi sancționați de stat.

„Așa cum în toată perioada stării de urgență, dar și după aceea, „oamenii legii” au aplicat amenzi în stânga și-n dreapta, de multe ori fără a respecta drepturile și libertățile fundamentale ale omului, încălcând prevederile legii, Biroul Asociat de Avocați „Panțîru și Partenerii” își reconfirmă deschiderea pentru a-i ajuta să-și caute dreptatea. În acest context, BAA „Panțîru și Partenerii” anunță că este gata să acorde asistență juridică gratuită participanților la ceremonia de prezentare a ajutorului umanitar, atât de necesar pentru populația R. Moldova. Vă îndemnăm să ne expediați un mesaj pe pagina de facebook a Biroului”, se arată într-un mesaj pe pagina de facebook a Biroului.

Pe 7 mai curent, 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns în R. Moldova, însă nu în Piața Marii Adunări Naționale, ci sub podul din cartierul Telecentru, pe șoseaua Hâncești. Atunci, mai multe persoane au întâmpinat ajutoarele atât la punctul de trecere a frontierei, cât și în cadrul ceremoniei de întâmpinare a convoiului. Cu drapele tricolore, oamenii au dorit astfel să-și manifeste recunoștința pentru sprijinul considerabil acordat de statul român în lupta cu pandemia de COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md