21:13:31 24.04.2024
Stiri

FOTO // La Orhei continuă lucrările ample de RENOVARE a străzii centrale: Șor: „Dodon găsește un milion de motive că nu repare drumurile în sate. Va trece pandemia și el va găsi alte motive pentru a-și acoperi neputința”

Actualitate 10.06.2020 15:44 Vizualizări1087 Autor: Ziarul National
FOTO // La Orhei continuă lucrările ample de RENOVARE a străzii centrale: Șor: „Dodon găsește un milion de motive că nu repare drumurile în sate. Va trece pandemia și el va găsi alte motive pentru a-și acoperi neputința”


Strada Vasile Lupu, artera principală a municipiului Orhei, a fost decopertată în totalitate, iar astăzi au început lucrările de acoperire cu un strat nou de asfalt. Lucrările sunt realizate de o întreprindere municipală locală, informează Primăria Orhei.

În total, peste 1,5 kilometri au fost decopertați și sunt asfaltați repetat. Proiectul prevede și amenajarea trotuarelor. În paralel, sunt realizate lucrări de amenajare a spațiilor verzi din preajmă.

Lucrările de renovare a străzii Vasile Lupu este parte a unui plan amplu de renovare a tronsonului de drum cuprins între Vasile Lupu și Alecu Donici – ieșirea din municipiul Orhei spre Rezina, pe direcția „OrheiLand” și parcul „Orhei”.

Primarul de onoare al Orheiului, deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, spune că scopul principal al echipei sale a fost creșterea nivelului de trai al cetățenilor din Orhei și din țară. „Am promis să fac din Orhei un model de dezvoltare valabil pentru toată țara. Și el a devenit orașul cu cele mai bune și sigure drumuri din Moldova”, a menționat Ilan Șor.

În același timp, Șor a criticat scuzele guvernării de a nu-și onora promisiunile. „Cei care nu vor să lucreze, caută pretexte. De aceea, Dodon găsește un milion de motive ca să se scuze că nu repare drumurile în sate. Va trece pandemia și el va găsi alte motive pentru a-și acoperi neputința”, a adăugat Ilan Șor, subliniind că cei care doresc să facă cu adevărat schimbări, găsesc soluții chiar și pe timp de criză.

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, spune că renovarea infrastructurii rutiere este una din prioritățile administrației locale. „Lucrările sunt efectuate din surse locale și ne mândrim cu această performanță”, a spus edilul.

Potrivit lui Verejanu, lucrările sunt executate de Î.M. Servicii Comunal Locative Orhei și va permite economisirea cu circa 30% a mijloacelor bugetare. În plus, spune primarul, autoritățile locale vor fi sigure că lucrările au fost efectuate calitativ.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că renovarea infrastructurii rutiere la Orhei va face și mai atractivă localitatea. „Este un drum important al Orheiului, care a devenit cel mai frumos oraș din Moldova. Renovarea drumurilor va permite, de rând cu „OrheiLand” – un alt proiect al echipei Partidului „ȘOR” – să facem și mai atractiv orașul, să-l facem mai aproape de standardele europene”, a punctat Dinu Țurcanu.

În paralel cu lucrările de renovare a străzii Vasile Lupu vor fi făcute lucrări de amenajare a spațiilor verzi, vor fi sădite flori și semănată iarbă.

Amintim că, la 15 mai, în Orhei a fost dat startul unor ample lucrări de renovare a tronsoanelor străzilor Chișinăului-Sadoveanu-Călătorilor-Unirii. Lucrările costă, în total, aproape 10 milioane de lei, bani alocați din bugetul local.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md