09:11:13 29.03.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Partidul Democrat „culege roadele dezmățului său” din perioada 2015 - 2019

Actualitate 10.06.2020 16:37 Vizualizări2240 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Partidul Democrat „culege roadele dezmățului său” din perioada 2015 - 2019


Partidul Democrat (PD) a creat „prin corupere și șantaj” o majoritate parlamentară și a uzurpat puterea, a compromis parcursul european al R. Moldova și acum „culege roadele dezmățului său”, susține fostul deputat liberal-democrat Iurie Țap.

Țap s-a numărat printre cei cinci deputați PLDM care nu au aderat, ca ceilalți colegi ai lor, la democrați în perioada anilor 2015 – 2019.

„Despre Partidul Democrat... 2015 - 2019 - prin corupere și șantaj a creat o majoritate parlamentară cu ajutorul căreia a uzurpat puterea de stat, a acoperit furtul miliardului și contrabanda cu anabolizante, răpirea profesorilor de la rețeaua de licee ,,Orizont , a blocat renegocierea contractului de concesiune a aeroportului, respectiv, împreună cu PSRM au schimbat sistemul electoral, a viciat alegerile parlamentare din februarie 2019, încercând să se mențină la putere printr-o nouă uzurpare (iunie 2019). Este despre partidul care a compromis parcursul european al Republicii Moldova... Este despre partidul care culege roadele dezmățului său”, a scris Iurie Țap pe Facebook.

CITIȚI și RIDICOL // Dodon vrea „reguli foarte dure” pentru traseiști, după ce și dânsul a trecut dintr-un partid în altul și se justifica astfel: „Oare e trădare să renunți la partid de dragul intereselor țării?”

Pe aceeași rețea de socializare, fostul deputat remarcă faptul că și astăzi, „paradoxal”, coaliția de guvernare este reprezentată și de Partidul Democrat, care anterior a fost „instrumentul oligarhului Plahotniuc în capturarea statului, iar astăzi este aliatul PSRM-lui în cladirea unei noi dictaturi, de sorginte partinică, dar scopul fiind același - controlul puterii de stat și schemelor preluate/principalelor fluxuri financiare”.

„Ușor s-a trecut peste furtul miliardului/asumarea răspunderii Guvernului Filip și convertirea garanțiilor de stat în datorie publică, așa-numita concesionare a aeroportului, răpirea profesorilor turci, tentativa unei noi uzurpări din iunie 2019, dar și multe altele... De facto, a fost blocată transpunerea adecvată a Acordului de Asociere, ceea ce va periclita procesul de edificare a statului de drept și dezvoltare durabilă a societății. Apropo, trunchierea reformelor în perioada anilor 2016-2019 se face resimțită în cazul crizei pandemice, care a demonstrat vulnerabilitatea sistemului de ocrotire a sănătății. În esență, este vorba despre păstrarea ,,sistemului” celor corupți/impostori care urmăresc doar interese meschine și întru realizarea acestora fac tot posibilul să fie la/cu putere(a). Evoluția evenimentelor în perioada de după debarcarea regimului oligarhic vine să confirme concluzia făcută”, susține Iurie Țap.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md