Aprobat de Guvern! Tinerii din Moldova vor putea studia o nouă specialitate la universitate

universitatea
Foto: agora.md

Guvernul a aprobat astăzi, 10 iunie, includerea unei noi specialități în învățământul superior, modificarea „Nomenclatorului domeniilor de formare profesională și al specialităților în învățământul superior”, cu includerea unei noi specialități – „Arhitectura peisajeră și amenajarea spațiilor verzi” la domeniul „Arhitectură şi dezvoltare teritorială”.

Astfel, arhitecții de peisaj vor poseda nu doar competențe din domeniul proiectărilor peisajere, dar și competențe ample în biodiversitatea spațiilor verzi, în planificarea și managementul lor, în proiectarea peisajelor naturale și antropizate, de la mici grădini urbane până la mari proiecte de peisagistică.

Conform Ministerului Educației, necesitatea acestor specialiști pe piața muncii din Republica Moldova este dictată, în primul rând, de faptul că amenajarea spațiilor verzi publice și rezidențiale este tot mai necesară și solicitată în țara noastră și însă lipsește cadrul normativ de instruire în învățământul superior.

 

Studii superioare în domeniul arhitecturii, în Moldova, se predau doar la o singură universitate – Universitatea Tehnică a Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente