O pană de curent a dat bătăi de cap medicilor de la Urgență

Anticoruptie.md
10/06/2020

O pană de curent care s-a produs în noaptea de duminică la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) din Chișinău a dat bătăi de cap personalului medical, după ce generatorul de alternativă nu s-a conectat automat. În instituție sunt internați mai mulți pacienți infectați cu Covid-19, care sunt conectați la aparatele de intubare.

Surse din cadrul personalului medical care a fost de gardă în noaptea respectivă ne-au comunicat că energia electrică a fost deconectată pentru aproape o oră, iar conectarea la generatorul de alternativă nu s-a produs imediat, deoarece acesta se afla în reparație.

Dorina Arsene, purtătoarea de cuvânt a IMU, a confirmat că a fost o pană de curent, dar susține că nimeni din pacienți nu a avut de suferit. „Eu nu am fost prezentă. Dar știu că în astfel de cazuri se conectează în regim automat generatorul de alternativă. Durează câteva secunde. Iar un pacient conectat la aparatul de respirație mecanică poate să reziste până la două minute”, ne-a declarat funcționara.

Dorina Arsene a mai precizat că a doua zi directorul instituției le-a mulțumit lucrătorilor medicali că au făcut față situației în condițiile când a fost deconectată energia electrică.

Susține proiectul anticoruptie.md, fii Patron!

Anticoruptie.md
10/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii