După ce au fost instalate acum câteva zile, gheretele cu înghețată și băuturi răcoritoare vor fi scoase. Ion Ceban: „Au decis că iarăși în acest oraș trebuie să se meargă „po bespredelu”

După ce au fost instalate acum câteva zile, gheretele cu înghețată și băuturi răcoritoare vor fi scoase. Asta după ce mai multe instalații de acest gen au fost amplasate ilegal. Primarul general Ion Ceban a cerut explicații în acest sens.

Foto: Facebook/Ion Ceban

„În acest weekend am avut mai multe semnalări precum că au apărut mai multe gherete, ,,butc”, prin parcuri, pe străzi la tot colțul. Motivul iarăși este că primarul a permis, că cineva a permis, la care cineva i-ar fi dat voie. Dar cel mai interesant, acte permisive nu are marea majoritate. Întrebare: Cum apar, cine a dat voie?

„Eu am fost de acord ca astfel de comerț stradal să fie permis, pe perioada estivală, la care am fost asigurat că această acțiune este organizată, an de an. Am semnat dispoziția, am permis și în prima săptămână oamenii sau urcat în cap și au decis că iarăși în acest oraș trebuie să se meargă „po bespredelu”.

Iată de ce, vom renunța la acest tip de comerț, așa numit stradal, estival și voi revoca dispoziția semnată de curând”, a declarat Ion Ceban.

Acesta a menționat că instalarea gheretelor noi se va face după ce în CMC va fi aprobat conceptul privind comerțul stradal. „Și cei care sunt vizați, acolo unde au apărut ilegal aceste butci să vină cu explicații la viceprimarii de ramură”, a conchis Ceban.

Anterior, Ion Ceban a semnat o dispoziție prin care prevede ca acest tip de comerț să aibă loc în zonele de odihnă din capitală (grădini publice, parcuri, scuaruri), pe străzile și bulevardele principale ale orașului. Astfel, în fiecare zonă în parte, Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii, urma să stabilească amplasarea a câte o singură unitate de comerț ambulant (rulotă, tonetă), iar în spațiile cu circulație pietonală intensă, până la 3 unități de comerț ambulant


Pub