Viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic prezintă setul de recomandări din partea OMS, în legătura cu gestiunea Covid-19 în stânga Nistrului

Viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic a prezentat setul de recomandări ale OMS, cu privire la gestiunea Covid-19 în stînga Nistrului. Având în vedere situația epidemiologică curentă, dar și caracterul recomandărilor emise de OMS, Viceprim-ministra a anunțat că în această dimineață a fost expediat în adresa Tiraspolului misiunea OSCE în RM, dar și partenerilor din formatul 5+2, setul de recomandări. Chemăm Tiraspolul, în mod repetat, la masa de negocieri pe domeniul ocrotirii sănătății, pentru a identifica acele soluții pentru cetățenii din stânga Nistrului precum și de a respecta drepturile omului”, a declarat Lesnic.

Foto: UNIMEDIA

(update) „Au fost organizate mai multe ședințe de lucru cu oficiliul OMS și ministerul Sănătății și dimineață am trimis dimineață în adresa Tiraspolului misiunea OSCE în RM, dar și partenerilor din formatul 5+2, setul de recomandări formulat de OMS. Având în vedere situația din regiunea Transnistreană dar și caracterul amplu al recomandărilor OMS, chemăm Tiraspolul, în mod repetat, la masa de negocieri pe domeniul ocrotirii sănătății, pentru a identifica acele soluții pentru cetățenii din stânga Nistrului precum și de a respecta drepturile omului”, a conchis Lesnic.

(update) „Instruirea personalului medical (echipe medicale, controlul infecțiilor, detectare ș.a,) elaborarea procedurilor operaționare standarte, consolidarea capacităților, revizuirea protocoalelor de tratament, sunt câteva dintre acțiunile recomandate de OMS”, a spus vice-priministra.

(update) Cristina Lesnic prezintă setul de recomandări ale OMS, în legătura cu gestiunea Covid-19 în stânga Nistrului: sistemul de laborator, supravegherea și evaluarea riscurilor, gestionarea cazurilor, prevenirea infecțiilor, comunicare privind riscurile, logistică achiziții și achiziționare.


Pub