(video) 54 de accidente rutiere în capitală, în doar 3 zile. Șoferul unei mașini de taxi, beat la volan

Peste 50 de accidente au documentat angajații Secției supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pe parcursul ultimelor 72 de ore. Două dintre acestea s-au soldat și cu persoane traumatizate.

Astfel, 2 persoane au suferit diverse traumatisme în urma accidentelor rutiere. Totodată polițiștii au stabilit că într-un accident produs la intersecția str. Șos. Hîncești și V. Docuceaev, șoferul a urcat la volan în stare de ebrietate.

Coliziunea s-a produs în dimineața zilei de 08 iunie, ora 09:30, fiind implicate două mașini, o Toyota ce aparține unei firme de taxi, condusă de un bărbat de 48 ani și un Renault condus de un tânăr în vârstă de 23 ani. În urma impactului nimeni nu a avut desuferit. Șoferii au fost testați, iar bărbatul care conducea mașina de taxi avea în aerul expirat o concentrație de 1.03 mg/l de alcool. În cazurile în care au avut de pătimit persoanele și conducătorii care erau în stare de ebrietate au fost inițiate procese penale, iar în cele soldate cu pagube materiale s-au emis decizii de sancționare a șoferilor, cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1.500 de lei, cu aplicarea punctelor de penalizare. Pentru prevenirea accidentelor rutiere Poliția capitalei, recomandă șoferilor următoarele:

- Dacă ați consumat băuturi alcoolice, nu urcați la volanul mașinii, pentru a nu pune în pericol viața dvs și a celor din jur;

- Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi îndeosebi a depăşirilor neregulamentare;

- Manifestați prudență sporită în trafic;

- Prealabil schimbării direcției de mers sau a benzii de deplasare, asigurați-vă;

- Reduceţi viteza în locurile semnalate de indicatoarele rutiere şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.


Pub