Militarii Armatei Naționale, aflați în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, vor reveni acasă în iulie

Militari Armatei Naționale, aflați în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo din luna decembrie 2019, urmează să revină acasă în mai puțin de o lună. La moment, aceștia continuă misiunile specifice teatrului de operaţii, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva Covid-19.

Foto: army.md

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, locotenent-colonel Ion Cozaru, pacificatorii zilnic execută serviciul de gardă în baza militară italiană Camp Vilaggio din localitatea Pech, alături de colegii lor din alte țări participante.

Ofiţerii şi subofiţerii moldoveni desfășoară și patrulări de recunoaștere și monitorizare a situației în aria de responsabilitate a Comandamentului Regional-Vest.

Locotenent-colonelul Cozaru a adăugat că în același timp, geniștii din cadrul contingentului Armatei Naționale participă la misiuni de cercetare a itinerarului de deplasare și a zonelor de aterizare a elicopterelor, eventual pentru identificarea și neutralizarea obiectelor explozive rămase în sol și asigurarea securității efectivului aflat la datorie.

Cel de-al doisprezecelea contingent al Armatei Naţionale este format din 40 de militari profesionişti, dintre care şapte genişti şi un pluton de 33 de infanterişti.

army.md / Sursa:army.md
army.md / Sursa:army.md
army.md / Sursa:army.md


Pub