CSM a ales un singur candidat din cei 6 pentru funcția de judecător al CSJ. Un magistrat s-a retras din concurs

Consiliul Superior al Magistraturii a ales, astăzi, un singur candidat pentru funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție. Este vorba despre magistrata Viorica Puica. Totodată, Ghenadie Pavliuc a anunțat că își retrage candidatura.

Foto: UNIMEDIA

Membrii CSM au optat pentru o singură candidatură dintre cele 6 prezentate. Magistrata Viorica Puică a obținut calificativul „excelent” din partea Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor și 76 de puncte din 100, din partea Colegiului pentru Selecția și Cariera Judecătorilor.

Viorica Puică este, în prezent, judecătoare la Judecătoria Chișinău. Activează în sistem din 1996, când a fost numită în calitate de stagiară în cadrul instanței respective. În perioada 1996 - 2000 a fost şefa secţiei generalizare a practicii judiciare şi analiza statisticii judiciare din cadrulTribunalului Chişinău. Ulterior, din 2000 până în 2002 a practicat avocatura în Biroul de avocaţi „Facultatea de drept”, iar din 2002 și până în prezent este judecătoare la Judecătoria Botanica mun. Chișinău.

Totodată, în perioada 02.03.2011 - 03.09.2012 a fost detaşată la Institutul Național al Justiției, în funcţia de şefă a Direcţie instruire judecători şi procurori. De asemenea, în anii 1996 - 2007 a activat ca lector la Universitatea de Stat din Moldova, catedra Drept procesual civil.

Prin Decretul președintelui RM nr. 1310-IV din 26 septembrie 2007, Viorica Puică a fost numită în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

La concursul pentru suplinirea funcţiilor vacante de judecător al CSJ au mai participat alți 6 candidați, după ce magistratul Ghenadie Pavliuc și-a retras candidatura.

Lista judecătorilor care au depus cereri de participare la concursul pentru suplinirea funcţiilor vacante de judecător al CSJ / Sursa:CSM


Pub