Votul de aur din Parlament: Coaliția de guvernare a rămas cu 51 de voturi. Ce urmează, în opinia liderilor acesteia

Coaliția de guvernare PSRM/PD a rămas astăzi cu 51 de deputați, minimul necesar de voturi pentru adoptare de proiecte de legi în Legislativ. Socialiștii arată spre democrați, afirmând că fracțiunea lor e fermă pe poziții, PD spune însă că nu e pentru prima dată când un Guvern „va rezista, chiar și fără o majoritate sigură în Parlament”.

Foto: UNIMEDIA

„Regretăm plecarea a încă unui deputat. Majoritatea parlamentară există, fie și la limită, dar există, așa încât Guvernul se bucură de tot sprijinul necesar. PSRM stă ferm pe poziții, este evident. Ce se va întâmpla în PD, urmează să vedem. Întrucât se vehiculează sume de 1,5 milioane de euro pentru un deputat, PD trebuie să vadă în ce situație se află”, a declarat pentru UNIMEDIA, liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță.

„Celorlalți nu le ajung 2 voturi ca să dea jos Guvernul actual, deci deocamdată rămâne totul așa cum este. Noi avem experiențe să trăim greu, Guvernul Sturza, de exemplu, a rezistat 10 luni în asemenea condiții și a funcționat. Din păcate, mașinăria care e pusă în funcțiune împotriva noastră este una puternică, se lucrează cu mulți bani, dar și cu amenințări cu diferite dosare”, a spus, pentru UNIMEDIA, și liderul fracțiunii PD în Legislativ, Dumitru Diacov.

Coaliția PSRM/PD a fost constituită în martie 2020, democrații obținând fotolii în Guvernul Chicu, dar și conducerea unor instituții de stat.

Din 29 de deputați, PD a rămas cu 14. PSRM are 37 parlamentari.


Pub