Bilanț negru: Republica Moldova înregistrează pentru a doua zi consecutiv 12 decese provocate de noul tip de coronavirus

Alte 6 persoane au decedat de Covid-19. Este vorba despre trei bărbați și trei femei, din diferite raioane ale țării. Bilanțul zilei de astăzi urcă la 12, iar cel total la 365.

Foto: UNIMEDIA

Un bărbat de 61 ani, din raionul Ceadîr-Lunga, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 30 mai, a decedat. Victima avea și alte comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă cronică.

Un alt bărbat de 58 ani, din municipiul Chișinău, transferat de la Spitalul Clinic Republican, la SCM ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, pe 25 mai, a fost răpus. Bărbatul avea și alte comorbidități precum ciroză hepatica, cardiopatie dismetabolică IC II.

Cel de-al treilea deces este vorba despre un bărbat de 62 ani, din mun. Chișinău, tranferat de la Centrul COVID-19, la SCM ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, pe 9 mai. Acesta suferea și de hipertensiune arterială gr. II, hepatită toxică, dismetabolică.

O altă femeie de 72 ani, din municipiul Chișinău, tranferată de la SCM Nr. 1, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 4 mai, a decedat. Aceasta avea și alte comorbidități precum boală renală cronică, hepatită cronică, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III.

Cel de-al 5-lea deces este vorba despre o femeie de 35 ani, din raionul Taraclia, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 3 iunie. Femeia suferea și de diabet zaharat tip 1, insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

O altă femeie de 60 ani, din UTA Găgăuzia, transferată din IMSP SR Ceadîr-Lunga, la Institutul de Medicină Urgentă , pe 7 iunie, în stare gravă, cu pneumonie bilaterală evoluție gravă, insuficiența respiratorie severă gr.III, șoc toxic-infecțios, a decedat.

Ministerul Sănătății a anunțat, dimineață, despre decesul altor 6 persoane.


Pub