Imagini camuflate cu prototipurile viitorului BMW iX3 pe linia de asamblare: Când va fi prezentat SUV-ul electric

BMW a publicat câteva imagini camuflate cu prototipurile viitorului iX3. Fotografiile au fost realizate pe linia de asamblare a fabricii din Shenyang, China, iar vehiculele au fost utilizate pentru omologarea pe piețele din Europa și China, scrie Automarket.ro.

Foto: automarket.ro

În urmă cu doi ani, BMW a prezentat iX3 Concept, prototipul viitorului SUV electric iX3. La începtul anului 2019, nemții au publicat câteva imagini din timpul testelor cu prototipul noului SUV, iar în urmă cu câteva luni au fost comunicate și o serie de informații oficiale despre configurația sistemului de propulsie.

Mai mult decât atât, la finalul lunii aprilie, două imagini cu versiunea de serie iX3 au fost „scăpate” pe internet. Cu toate acestea, divizia de marketing a constructorului german urmează planurile inițiale și prezintă câteva fotografii realizate cu prototipurile de teste pe linia de asamblare.

Cele 200 de prototipuri au fost fabricate la uzina din Shenyang, China, iar vehiculele au fost utilizate pentru omologarea pe piețele din Europa și China. În patru săptămâni, nemții au avut de efectuat 340 de ore de teste, inclusiv 7.700 de kilometri parcurși pe drumurile publice.

Viitorul BMW iX3 va fi produs în serie tot la uzina din Shenyang, începând cu vara acestui an, iar conform oficialilor producătorului german, livrările ar urma să demareze până la finalul anului.

SUV-ul electric iX3 va fi primul model BMW echipat cu a cincea generație a sistemului eDrive. Modelul va miza pe un motor electric capabil să dezvolte 286 de cai putere și 400 Nm, iar resursele vor fi livrate exclusiv către puntea spate. Motorul electric va fi alimentat de la un acumulator cu capacitatea netă de 74 kWh, iar autonomia calculată conform standardului WLTP va fi de circa 440 de kilometri.

Imagini camuflate cu prototipurile viitorul BMW iX3 / Sursa:automarket.ro
Imagini camuflate cu prototipurile viitorul BMW iX3 / Sursa:automarket.ro


Pub