14:46:16 18.04.2024
Stiri

DOC // Materiale noi despre „kulioacele” care ar fi ajuns la Dodon de la Plahotniuc. Un MARTOR a prezentat PG chitanțe cu sume de 6,5 MILIOANE de dolari, care ar fi fost semnate de Corneliu Furculiță: „Chitanțele sunt pentru acele sacoșe”

Actualitate 09.06.2020 11:52 Vizualizări3148 Autor: Ziarul National
DOC // Materiale noi despre „kulioacele” care ar fi ajuns la Dodon de la Plahotniuc. Un MARTOR a prezentat PG chitanțe cu sume de 6,5 MILIOANE de dolari, care ar fi fost semnate de Corneliu Furculiță: „Chitanțele sunt pentru acele sacoșe”


Liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, este acuzat că ar fi persoana ce se ocupa cu distribuirea banilor care ar fi fost primiți de către Igor Dodon de la Vlad Plahotniuc. Cel puțin, așa susține o persoană anonimă, care deține chitanțe în sumă de peste 6,5 milioane de dolari, care ar fi fost semnate de Corneliu Furculiță. Despre aceste chitanțe a fost informat și procurorul general, Alexandr Stoianoglo, potrivit unui mesaj venit pe adresa electronică a Ziarului NAȚIONAL.

„Am primit niște documente și am înțeles că aceste chitanțe sunt ale lui Corneliu Furculiță, șeful fracțiunii PSRM din Parlament. Eu înțeleg că aceste chitanțe sunt pentru acele sacoșe cu bani transmise lui Dodon, pe care le-a văzut toată lumea la televizor. Domnule procuror, eu mă îngrijorez pentru viața mea și a familiei mele. Cu toate acestea, consider că trebuie să vă dau aceste documente. Consider că nu trebuie de lăsat fără pedeapsă autorii acestui act nerușinat de corupție”, se arată în mesajul transmis de către o persoană anonimă lui Stoianoglo.

Citește și: VIDEO // Ce spune CORNELIU Furculiță, cel care ar fi trebuit „să dea luni salariile” la PSRM, despre IMAGINILE cu vestitul „kuliok” negru

Autorul mesajului speră că probele sale vor servi ca temei pentru pornirea unui dosar penal împotriva lui Furculiță și Igor Dodon.

„Înțeleg că mărturiile mele despre sursa de la care am primit documentele vor fi foarte importante pentru urmărirea penală și pentru condamnarea lor. Sunt gata să vă prezint documentele și să depun mărturii. Dar numai dacă voi fi sigur că o să duceți urmărirea penală până la capăt și dacă voi înțelege că statul poate să-mi ofere protecție completă mie și familiei mele”, a adăugat anonimul.



Sursa citată subliniază că în fotografie sunt chiatanțele din anul 2017 care vizează suma de 2,7 milioane de dolari, dar și din anii 2018 – 2019 cu o sumă de 3,8 milioane de dolari.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

Recepționarea respectivului e-mail a fost confirmată de ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru. Aceasta a declarat pentru deschide.md că materialele respective sunt examinate, iar ulterior vor fi oferite mai multe detalii.

De menționat că în spațiul public au apărut imagini de la o întrevedere a președintelui Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov în care se transmitea o pungă neagră în care ar fi fost între 600 – 800 de mii de euro. Deputatul Iurie Reniță, cel care a făcut publice acele imagini, a sesizat Procuratura Generală.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md